Zelf je flyer ontwerpen op je smartphone: hier moet je opletten

Tegenwoordig kunnen we heel wat met onze smartphones en tablet. We zitten met z’n allen massaal te internetten via deze apparatuur, waarbij het gebruik en de verkoop van smartphones nog net iets populairder is dan het gebruik van tablets. Naast het checken van je mail, het updaten van je sociale media en het lezen van het nieuws is een smartphone of tablet het ideale device om te gebruiken voor het ontwerpen en bestellen van bijvoorbeeld flyers. Wist je dat je al binnen enkele stappen een eigen flyer hebt ontworpen danabol ds uk? Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn de juiste apps en natuurlijk een beetje skills. In dit artikel vertellen we je meer over het ontwerpen van een flyer via je smartphone of tablet en geven we je enkele tips voor musthave apps.

Weet wat je wilt

Voordat je gaat beginnen met het ontwerpen van een flyer is het goed om te weten wat je doel is. Wat wil je bijvoorbeeld bereiken met een flyer, moet je mensen aansporen iets te kopen? Of wil je mensen ergens naar toe laten komen? Wat moet er allemaal opstaan? Heb je beeld, foto’s of afbeeldingen? Maak voordat je begint een zogeheten moodboard of zet enkele sleutelwoorden op een rij zodat je zeker weet dat je niets mist op de flyer. Zo kun je uiteindelijk met een gerust hart je flyers drukken.

Laat je flyer opvallen

Waar je ook voor kiest wat betreft je ontwerp, zorg er altijd voor dat je flyer opvalt tussen alle andere flyers, posters en aanplakbiljetten. Dit is veel gemakkelijker dan je misschien denkt: zorg ervoor dat je het ontwerp op de juiste manier in elkaar zet en dat de belangrijkste informatie opvalt. Hierbij kan het beeld bijvoorbeeld het belangrijkst zijn, omdat je daarmee je publiek wilt trekken. Zorg dat het beeld in dat geval gecentreerd in het oppervlak staat met een pakkende titel daarboven en de overige informatie daaronder in een kleiner vlak. Men kijkt pas naar de contactgegevens wanneer hun aandacht getrokken is door de rest van de flyer.

Welk beeld kiezen

Tot slot nog een tip voor het ontwerp van je flyer: kies altijd voor pakkend beeld. Let hierbij op dat je zelf beeld maakt of laat maken en niet zomaar een foto van internet plukt (in verband met auteursrecht). Zorg voor beeld waarbij men een positief gevoel krijgt en beeld dat bij het doel van de flyer past. Is het bijvoorbeeld een flyer voor je bedrijf? Laat dan mooie foto’s van het bedrijfspand maken of plaats een kwalitatieve foto van het personeel voor het bedrijfspand. Het fijne van het online bestellen van je drukwerk via je smartphone of tablet is dat je tijdens het online ontwerpen verschillende foto’s kunt proberen, voordat je het geheel bestelt. Op die manier zie je al direct wat er wel of wat er niet past.

Flyer ontwerpen? Check deze apps

Inmiddels bestaan er verschillende handige applicaties waarmee je zelf gemakkelijk en snel je eigen flyers kunt ontwerpen. Het grote voordeel van dergelijke apps is dat je uitgebreid de tijd kunt nemen om je flyer tot in de detail perfect te kunnen maken. Ook kun je je ontwerp tussentijds opslaan en er op een later tijdstip mee verder gaan wanneer je dat wenst. Met de volgende apps ontwerp je binnen no time de meest toffe flyers. Na het opslaan van je flyer stuur je hem ook zo door naar de drukker, zonder dat je daarvoor je huis uit hoeft. Hoe handig is dat?

  • Canva: deze handige applicatie laat je zien hoe eenvoudig het is om via je smartphone of tablet een vette flyer te ontwerpen. De app is in eerste instantie bedoeld voor zzp’ers of kleine bedrijven maar is ook gewoon te gebruiken door particulieren die een flyer willen maken. Hiermee zorgt het bedrijf ervoor dat bijvoorbeeld beginnende bedrijven niet een dure designer hoeven in te huren om een mooie flyer te kunnen hebben. In de app staan verschillende templates die je kunt gebruiken waarin je zelf je beeld en teksten kunt plakken. Ook kun je vanuit de app foto’s maken waarbij Canva het beeld direct precies op maat maakt.
  • Poster Maker – Flyer Designer: met deze app van Vidthug Pte Ltd is het wel heel gemakkelijk om je eigen flyers te maken. De basis draait hier ook om standaard templates waarmee je zelf verder aan de slag kunt gaan. Voeg zelf teksten en afbeeldingen toe of kies voor enkele illustraties om je flyer mooier te maken. Bij Poster Maker – Flyer Designer zijn de keuzes ontzettend divers. Kortom: de perfecte app voor mensen die hun eigen flyers via de smartphone of tablet willen ontwerpen.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons