Android door de ogen van een Apple fan

Iedereen die mijn blog al een paar jaar leest, weet inmiddels wel dat ik een Apple fanboy ben en al jaren een iPhone heb. Toch wil ik best weleens de wereld van een ander standpunt bekijken en vandaar deze blog. Waarom zou ik wel android willen? Dus eigenlijk waar ben ik stiekem jaloers op als Apple Fanboy.

Design hardware

Een van de grootste nadelen van Apple is natuurlijk de keuze in design. De iPhone zag er jaren hetzelfde uit en met de komst van de iPhone X is daar wel wat verandering in gekomen, maar de komende jaren zal dat design het standaard worden voor de iPhones. Het enige waar je dan een beetje het verschil kan maken is in kleur. Ik heb momenteel dan ook de iPhone Xr RED.

Bij Android toestellen heb je natuurlijk enorm veel keuze in merk en type. Hierdoor kan je echt op zoek naar een toestel wat bij jouw wensen past. Als ik bijvoorbeeld naar de nieuwe Samsung of Sony toestellen kijk, zie ik flinke verschillen en natuurlijk overeenkomsten. Kortom bij Android heb je simpelweg meer keuze.

Aanpassingen software

Hierin zit ook een groot verschil tussen iOS en Android. Android is geheel zelf in te richten. Je bent niet afhankelijk van de keuzes die Apple heeft gemaakt voor je. Natuurlijk heb je basis elementen, maar heel veel zaken zijn aan te passen naar eigen smaak met een eigen schil over je icoontjes, widgets en ga zo maar door. Dit heb je nog steeds niet bij Apple, ondanks dat Apple wel wat dingen heeft afgekeken bij Google. Kortom wil je een vrije keuze hebben in lettertype, thema’s en dat soort zaken; Android.

Prijs van de toestellen

Tja en dan wellicht de belangrijkste overweging voor de meeste mensen, android toestellen zijn een stuk goedkopere dan de nieuwste iPhones. Toch is de duurste Samsung S10 + ook net zo duur, toch scheelt het bij de gemiddelde toestellen meerdere honderden euro’s. Een iPhone X is nog steeds veel duurder dan een Samsung S9. Het is momenteel sowieso goedkoper om toestellen te kopen met een abonnement. Als je check hoeveel een Samsung Galaxy S9 abonnement afsluiten kost en dat naast een abonnement met een iPhone x legt, zal je zien dat die flink wat euro’s scheelt voor een soort gelijke telefoon.

Zou ik dan toch een de overstap maken naar Android?

Ondanks deze drie sterke voordelen van Android, zal ik toch Apple Fanboy blijven de komende jaren omdat ik simpelweg meerdere apparaten heb van Apple en alles naadloos met elkaar werkt en ik hierdoor niet zo snel over stap. Een voorbeeld van iets wat ik dagelijks gebruik ik Airdrop tussen mijn iPhone en Macbook, iets wat met een Android telefoon een stuk lastiger zou zijn en ik gewoon niet wil missen. Wat vind jij?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons