Zo kan je het geheugen van jouw gameconsole eenvoudig uitbreiden

De gamers onder ons kennen het vast wel: je wilt even een nieuwe game binnenhalen maar de harde schijf loopt tegen z’n limieten aan. Tja, dat krijg je dan met uitgebreide games zoals Red Dead Redemption 2. Toch kan je zelf een en ander doen om het geheugen van jouw gameconsole uit te breiden. Hieronder leg ik per gameconsole uit hoe je dat moet doen.

Het geheugen van jouw PS4 uitbreiden

Na ongeveer tien games zit de harde schijf van de PS4 al vol. Bovendien kan je er bij de PS4 niet zomaar even een SD kaart inpluggen. Toch kan je alsnog het geheugen uitbreiden. Zo zijn er speciale game drives die je gewoon via de USB-kabel moet verbinden. Ook een klassieke externe schijf volstaat. Je gebruikt hiervoor dezelfde input als die voor het opladen van jouw controllers. Vervolgens moet je de externe schijf dan wel nog even installeren.

Welke schijf kies je voor jouw PS4?

In principe werkt elke externe schijf op jouw pS4. Wel moet deze minimaal 250 GB en maximaal 8 TB opslagruimte hebben. Ga je een externe harde schijf kopen, kies dan steeds voor een externe harde schijf van minimaal 4 TB opdat je er voldoende games op kwijt kan. Tip: indien je kiest voor speciale game drives kan je meteen aan de slag, want zij zijn al geformatteerd voor de PS4.

Het geheugen van jouw Xbox One uitbreiden

Ook wat de Xbox One betreft is een overvolle harde schijf een moeilijk te overwinnen eindbaas. Althans indien je niet over een externe harde schijf beschikt. Een klassieke externe harde schijf volstaat. Is de externe schijf compatibel met jouw Xbox One? Dan moet je de externe harde schijf nog even in een USB-poort van jouw Xbox One pluggen, waarna de console deze automatisch zal detecteren. Nadien kan je de data naar de externe harde schijf overzetten.

Welke externe harde schijf kies je voor jouw Xbox One?

In principe volstaat een klassieke externe schijf. Wel moet zo’n externe schijf aan twee voorwaarden voldoen. Deze moet beschikken over een USB 3.0-aansluiting en moet een geheugencapaciteit hebben van minimaal 256 GB, anders zal de externe schijf niet werken.

Het geheugen van jouw Nintendo Switch uitbreiden

Tot slot kent het systeemgeheugen van de Nintendo Switch gelijksoortige beperkingen. Softwaregegevens, screenshots en opgeslagen gegevens kunnen al snel beslag leggen op de geheugencapaciteit van jouw console. Zeker games zoals DOOMFIFA en Fire Emblem Warriors vergen wel heel veel opslagruimte. Enkele games downloaden volstaat dan om het geheugen van jouw Nintendo Switch vol te proppen. In dit geval kan een micro SD kaart redding brengen.

Indien er zich een micro SD kaart in de console bevindt, zullen screenshots en softwaregegevens er immers automatisch op worden opgeslagen. Enkel indien de kaart volledig vol is, zal opnieuw worden overgeschakeld naar het intern systeemgeheugen. Opgeslagen gegevens kunnen echter niet naar de micro SD kaart worden overgezet. Hiervoor zal je steeds over voldoende intern geheugen moeten beschikken.

Met een micro SD kaart kan je het geheugen van de Nintendo Switch tot 2 TB uitbreiden. Het enige dat je hoeft te doen, is de Nintendo Switch uit te schakelen en de standaard van het toestel uit te klappen. Achter de standaard gaat immers de sleuf voor de micro SD kaart verscholen. Nadien nog even het systeem inschakelen, naar de optie “geheugenbeheer” gaan en zelf instellen hoe alles zal worden opgeslagen. Heel eenvoudig, toch?

Welke kaart kies je voor jouw Nintendo Switch?

Een speciale micro SD kaart kopen hoeft niet. Een klassieke kaart volstaat ook. Wel moet zo’n kaart aan een aantal vereisten voldoen. Minimaal 64 GB en een leessnelheid van ongeveer 60-70 MB/s is bijvoorbeeld essentieel. Bij minder dan 64 GB is het kaartje anders zo weer vol. De geheugenkaart mag bovendien maximaal 2 TB bevatten. In de praktijk doet vooral een micro SDXC kaart het heel goed. Vergeet dan wel niet even een systeemupdate uit te voeren, anders kan de Nintendo Switch niet met zo’n SDXC kaart omgaan. Je hoeft tot slot ook niet te overdrijven. In principe is Class 10 meer dan voldoende, omdat de Nintendo Switch bij hogere snelheden toch maar tegen z’n interne beperkingen aanloopt.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons