De toekomst: refurbished telefoons!

Refurbished telefoons maakten de afgelopen jaren een opmars. In 2017 zijn er zo’n 120 miljoen opgeknapte toestellen verkocht en dat wordt elk jaar meer. Niet gek, als je een telefoon kan kopen voor tot wel 200 euro onder de nieuwprijs. Dit zijn nog meer voordelen van refurbished telefoons. 

Een opgeknapte telefoon is niet alleen een stuk goedkoper, maar (mits je hem bij een erkend bedrijf koopt) net zo goed als een nieuw model. Experts controleren je telefoon op de aanraakfuncties, de cameralens, het besturingssysteem, de microfoon en de werking van bluetooth en WiFi. Onderdelen die kapot zijn of minder goed werken worden vervangen. 

Garantie

Sinds 2017 geven erkende reparatiebedrijven standaard twee jaar garantie op refurbished telefoons. Die garantie geldt ook op uitgevoerde reparaties. Een opgeknapte telefoon kopen via een erkende shop is dus echt niet hetzelfde als een toestel aanschaffen via een dubieuze website of klein telefoonwinkeltje in de stad. 

Keurmerk Refurbished

Mensen twijfelen soms over een refurbished telefoon, omdat ze verzekerd willen zijn van een goede kwaliteit. Want wat houdt ‘zo goed als nieuw’ nu in? En wie zegt dat alle websites dezelfde maatstaaf daarvoor hanteren? Het nieuwe Keurmerk Refurbished garandeert de kwaliteit van opgeknapte telefoons. Deze maart kregen drie bekende verkopers al een zegel. Daarvoor controleren ze elke telefoon op minimaal vijftig punten en geven ze een garantie die uitgebreider is dan bij andere verkopers. Daarnaast is het natuurlijk ook handig om te letten op andere keurmerken, zoals het Webshop Keurmerk. 

Duurzaam

Telefoons gaan steeds langer mee: de hardware is bestendig en vooral van iOs ontvang je nog lang updates. Neem bijvoorbeeld een iphone 7 plus refurbished. Je hebt niet het allernieuwste model, maar wel een goede telefoon die nog jaren meegaat. Een opgeknapte telefoon kopen is een slimme manier om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. De hoeveelheid smartphones die worden weggegooid en vervolgens weer nieuwe worden gemaakt, is erg belastend voor het milieu. Als je een refurbished Iphone koopt, zorg je er dus voor dat een toestel niet op de schroothoop terecht komt en breng je geen nieuwe in de omloop. 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons