Je overweegt een goede portofoon te kopen?

Wij hebben vijf tips voor je!

Misschien had je als kind al een portofoon? Praatjes met je buurjongen of speelde je soldaatje en was je ooit de ongekroonde koning van de karpervissers omdat je in afgelegen gebied contact kon houden met je vismaten. Met elkaar in contact staan middels de portofoon is onder dergelijke omstandigheden vooral leuk. Heb je echter verbindingsmiddelen nodig voor je werk dan wil je natuurlijk gebruik maken van een goede portofoon.

Wanneer je erop let zie je dat veel professionals gebruik maken van portofoons. Denk eens aan de stewards en beveiligers op evenementen of controleurs in het openbaar vervoer. Ook bij de politie en andere hulpdiensten gebruikt men portofoons. Stuk voor stuk zijn ze in hun werk afhankelijk van optimale communicatie. Daarin mogen middelen zoals een goede Motorola portofoon natuurlijk niet ontbreken.

Gebruiksgemak

Maak je dagelijks gebruik van ‘de porto’ dan heb je mogelijk al gewerkt met verschillende merken en typen. De ene portofoon eenvoudiger in het gebruik dan de andere. Iedere goede portofoon heeft natuurlijk het basisprincipe van ‘push to talk’. Met uitbreiding van de opties kan het soms ook iets pittiger te zijn om een portofoon eenvoudig te bedienen.

Als gebruiker wil je dat je verbindingsmiddelen gewoon doen waar ze voor zijn. Je wilt dus een portofoon die zend en ontvangt met een kraakhelder geluid. Je moet kunnen schreeuwen en fluisteren terwijl de boodschap goed over komt.

Veiliger werken

Gaat het om werk dan gaat het vaak ook om veiligheid. Mensen zijn het grootste kapitaal van iedere organisatie. Voor hun veiligheid is optimale communicatie heel belangrijk. Als werkgever of professional wil je onder alle omstandigheden gebruik kunnen maken van een goede portofoon. Die portofoon moet uiteraard helemaal passen bij jouw gebruiksbehoeften.

Portofoons hebben ondanks de opkomst van mobiele telefonie een sterke positie in de markt. Ondanks de opkomst van de mobiele telefoon bleek de porto een blijvertje. Dit heeft ervoor gezorgd dat de technologische ontwikkelingen niet stil hebben gestaan.

Portofoons zijn blijvertjes

Het voordeel van die ontwikkeling is dat een goede portofoon verkrijgbaar is voor een uitstekende prijs. Netwerkkosten en dekking zijn een vaak onderdeel van de afweging die gebruikers maken bij de keuze tussen gebruik van een mobiele telefoon of een ‘walkie talkie’. Zo zie je bijvoorbeeld dat de portofoons veel recreatief gebruikt worden op skipiste want ze zijn betaalbaar en ook met handschoenen aan eenvoudig te bedienen. Iedere kreet van je reisgenoten is hoorbaar zonder dat je hoeft op te nemen en aan een half woord heb je vaak genoeg; “Après ski, nu!”

De mogelijkheden van de mobiele telefoon zijn natuurlijk zeer uitgebreid. Je kunt je afvragen waarom je dan voor een portofoon zou kiezen. Wij hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet die in die afweging mee kan nemen:

  1. GRATIS VERBINDING

De kosten voor je portofoon zijn eenmalig en afhankelijk van de frequentie die je gebruikt is de verbinding helemaal gratis. Geen abonnementen en geen roamingkosten.

2. DIRECT CONTACT

Eén druk op de knop en je bent direct hoorbaar voor anderen. Uiteraard wanneer ze binnen bereik zijn en een portofoon met dezelfde instellingen gebruiken.

3. OVERAL BEREIK

Geen zorgen over netwerkdekking want portofoons weten elkaar te bereiken zonder ondersteuning van een netwerk.

4. ONBEPERKT AANTAL GEBRUIKERS

Hoeveel mensen je uitrust met een porto op dezelfde instellingen is geheel aan jou. Je hebt dus echt in een keer contact met al je collega’s of vrienden met een walkie talkie.

5. VEILIGHEIDSEISEN

Gebruik je een portofoon voor werk dan kan het noodzakelijk zijn om aan bepaalde veiligheidsvoorschriften te voldoen. Voor iedere bedrijfstak zijn er portofoons die aan iedere eis voldoen.

Wij hebben er geen twijfel over dat de walkie talkie of portofoon een blijver is in de telecommunicatie. Een uitstekend en betaalbaar middel ten behoeve van werk en plezier. Er is een ruime keuze en de portofoon die je bij jouw omstandigheden past bestaat zeer zeker en je hebt ‘m zo gevonden.

We wensen je veel (werk)plezier en kraakheldere verbindingen met een goede portofoon.

“Einde bericht…uit!”

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons