Zó haal je het meeste uit je moderne LED scherm

LED schermen zijn een goede manier om je bedrijf of aanbieding opvallend onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Maar hoe weet je welke display goed bij je past? En hoe zorg je voor goede content? Met deze informatie en tips haal je het meeste uit je LED scherm.

Om erachter te komen wat voor LED display je het best kunt gebruiken, moet je met drie dingen rekening houden: 

  1. Hangt het scherm binnen of buiten?

LED displays voor buiten hebben een hogere helderheid, omdat ze ook met fel zonlicht nog zichtbaar moeten zijn. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het scherm waterdicht en weerbestendig is. 

  1. Van welke afstand wordt het bekeken?

De afstand van de display tot de kijker heeft invloed op de pixelgrootte. Met een korte afstand past een display met kleine pixels beter, want hoe kleiner de pixel, hoe scherper het beeld van dichtbij is. 

  1. Waarvoor wil je het scherm gebruiken?

Er bestaan twee type LEDs voor een LED display: DIP en SMD. Bij DIP zitten er op een stuk scherm drie aparte LEDs voor rood, groen en blauw. Bij SMD geeft één LED alle kleuren weer, want er zitten drie kleuren chips in 1 LED. DIP-leds worden vaak gebruikt voor reclameborden, omdat ze een hoge lichtsterkte hebben. SMD heeft een betere witkleur en geeft van dichtbij een mooier beeld. 

Content

Zo. Nu je de technische aspecten van je LED scherm hebt geoptimaliseerd, kun je nadenken over de content voor je display. Daar gelden andere regels voor dan bijvoorbeeld een monitor of drukwerk. Deze drie tips zijn de basis voor goede content voor LED schermen: 

  1. Zorg voor contrast

Maak het contrast tussen je achtergrond en tekst zo groot mogelijk. Vermijd kleurcombinaties zoals wit-geel of rood-paars. Complementaire kleuren werken juist wel goed voor LED schermen. 

  1. Gebruik duidelijke tekst

Gebruik schreefloze letters. Dat leest het makkelijkst, zeker als de resolutie van je scherm wat lager is. Probeer de tekst ook zo groot mogelijk te maken. Het trekt aandacht en mensen lezen het sneller dan kleine(re) tekst. 

  1. Minder is meer

Goede vormgeving is belangrijk, maar zorg ervoor dat het niet ten koste gaat van je verhaal. De boodschap is belangrijker dan vormgeving. 

Je moet dus met best veel dingen rekening houden. Zorg ervoor dat je je goed laat adviseren voordat je een display aanschaft. Bij led schermen van leddisplayexpert.nl krijg je bijvoorbeeld advies van experts met een technische achtergrond en jaren ervaring. 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons