Een aanrader voor de vakantie: de actioncam!

De zomer is begonnen en dat betekent dat we massaal op pad gaan. We gaan op vakantie, zoeken het avontuur op en maken herinneringen die we ons leven lang willen onthouden.

Om alle herinneringen levend te houden, is het leuk om ze vast te leggen. Dat kan natuurlijk met een fotocamera, maar wat dacht je van een actioncam? Deze kleine camera’s zijn gemaakt van uitzonderlijk krachtige materialen, waardoor je de mooiste foto’s en video’s kunt maken onder de meest extreme omstandigheden.

Wat is een actioncam precies?

Een actioncam is een hele kleine camera, die gemaakt is om optimaal te presteren tijdens de meest extreme omstandigheden. Zo kun je een actioncam gebruiken om beelden vast te leggen tijdens buitensporten, hoge rijsnelheden of tijdens wateractiviteiten. Actioncams zijn gemaakt van krachtige materialen, waardoor ze bestemd zijn tegen hevige schokken, hoge windsnelheden en extreme weersomstandigheden. Sommige actioncamera’s zijn zelfs waterproof tot enkele meters diep. Dat is gaaf als je graag onderwaterbeelden wilt maken, bijvoorbeeld tijdens het duiken.

Soorten actioncams

Mocht je een actioncam willen kopen, dan is er meer dan genoeg keuze. Er zijn een aantal dingen waar je bij de aankoop op kunt letten. Zo is het formaat van de actioncam van groot belang. Veel modellen zijn vierkant en slechts een paar centimeter breed en lang. Dit is handig omdat je dit type camera gemakkelijk kunt monteren op statieven, helmen en bijvoorbeeld vervoersmiddelen. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de camera’s van GoPro. 

Naast de grootte van de actiecamera, kun je nog op een aantal andere functionaliteiten letten. Je kunt kijken naar de het aantal megapixels, de resolutie, de beeldstabiliteit en de waterdichtheid. Ook kun je bij de aankoop nog bepalen of je graag een GPS-functie wilt om te registreren waar de opnames zijn gemaakt en of je WiFi wilt om de actioncam op afstand te besturen en de beelden te delen.

Er zijn een hoop keuzes te maken als je een actioncam wilt aanschaffen. Maar als je de juiste keuzes maakt, zul je prachtige foto’s en videobeelden kunnen maken. Zo kun je jouw dierbaarste herinneringen altijd herbeleven! Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons