Een veilige ICT omgeving? Deze tips helpen je op weg!

Natuurlijk wil je er als organisatie voor zorgen dat jullie data veilig blijft. Het is van groot belang voor jullie werkwijze en je moet er natuurlijk niet aan denken dat vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen. Toch gebeurt het nog met regelmaat dat organisaties te maken krijgen met datalekken en cybercriminelen. Omdat we dit uiteraard willen voorkomen, geven we je in deze blog 5 tips om de ICT beveiliging van jullie organisatie zo goed mogelijk te beveiligen. 

 

  1. Kennis van zaken

De eerste tip heeft alles te maken met bewustwording. Als iedereen zich bewust is van het belang van een veilige ICT omgeving, worden veel risico’s al vermeden. Daarom is het van groot belang dat alle medewerkers van een organisatie kennis van zaken hebben en weten hoe ze om moeten gaan met bijvoorbeeld wachtwoorden, persoonsgegevens, back-ups en phishing mails. Olympic Discs – Professional Bodybuilding Equipment dianabol 20 mg sport-fitness-bodybuilding. Als iedereen gevaren kan herkennen, zullen veel problemen al vermeden worden.

  1. Wachtwoorden

Het klinkt zo logisch, maar toch blijkt dat veel organisaties nog geen gebruikmaken van sterke wachtwoorden. Dit is een eerste stap om alle gegevens te beschermen. Zorg er daarom voor dat alle medewerkers een sterk wachtwoord instellen en niet voor ieder account hetzelfde wachtwoord gebruiken. Mocht je het echt goed willen aanpakken, dan kun je kiezen voor tweestapsverificatie. Better safe than sorry! 

 

  1. Veilige infrastructuur 

Natuurlijk zijn alleen sterke wachtwoorden en bewustwording niet genoeg om de ICT infrastructuur veilig te houden. Om goede maatregelen te nemen, is het slim om een bedrijf in te schakelen dat de infrastructuur van jullie organisatie onder de loep neemt. Zij zorgen ervoor dat alle endpoints – desktops, laptops, telefoons, tablets en servers – optimaal beveiligd worden tegen cyberaanvallen en andere bedreigingen. 

 

Zo’n organisatie kan vaak overigens meerdere services aanbieden. Het begint met de installatie van ICT, waarna adviezen gegeven worden en de omgeving 24/7 gemonitord wordt. Hetzelfde bedrijf komt ook langs voor reparatie en onderhoud, wanneer dat nodig is. 

 

  1. Sla data op in de cloud
    Een andere belangrijke tip is om te werken in de cloud. Wanneer jullie alle data lokaal opslaan, is de kans op verloren data veel groter. Sla gegevens dus op in de cloud; zo houden jullie het een stuk veiliger. Een ander voordeel hiervan is dat de data altijd en overal beschikbaar zijn in de cloud en dat jullie je geen zorgen hoeven te maken om verloren data wanneer er bijvoorbeeld brand ontstaat in jullie bedrijfspand. 

 

  1. Laat de omgeving monitoren

Zoals eerder beschreven in tip drie zijn er diverse bedrijven die jullie ICT omgeving kunnen monitoren. Zij houden de omgeving 24/7 in de gaten en voorkomen zo dat er problemen of gevaren ontstaan. Wanneer ze een risico identificeren, laten ze dit aan jullie weten en lossen ze het probleem. Wel zo fijn, als er een oogje in het zeil wordt gehouden. 

 

We hopen dat bovenstaande tips jullie helpen bij de beveiliging van jullie ICT omgeving. Veel succes! 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons