Beste aanbiedingen tijdens Black Friday 2019

Nu het najaar voor de deur staat, is het weer bijna tijd voor een van de meest populaire shopdagen van Amerika: Black Friday 2019. Black Friday is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Ook in Nederland zien we ieder jaar een stijging in (web)shops die meedoen met deze commerciële ‘feestdag’.

Maar wat is Black Friday precies en wat kunnen we verwachten van de aankomende editie in november 2019? In dit artikel vertellen we je meer over de betekenis van Black Friday en waarom Amerikanen, en steeds meer Nederlanders, dol zijn op deze dag.

Wat is Black Friday precies en waarom wordt het zo genoemd?

Sinds een paar jaar duikt de naam Black Friday op in reclames, in je mailbox en zelfs op de folders die je in je brievenbus ontvangt aan het eind van het jaar. Black Friday is dé dag waarop het winkelseizoen voor de feestdagen begint. Het is altijd de vrijdag na Thanksgiving waarop de meeste werknemers in Amerika vrij zijn en kunnen beginnen met het kopen van cadeaus voor de feestdagen. Om mensen te trekken naar hun aanbiedingen en koopjes voor bijvoorbeeld Kerstmis begonnen ondernemers met het adverteren van leuke aanbiedingen die vanaf die vrijdag geldig zouden zijn. Tegenwoordig staat Black Friday juist bekend om alle interessante aanbiedingen die die dag te koop zijn. Er staan vaak rijen met mensen voor grote winkelketens die vaak al uren voor openingstijd aan het wachten zijn tot de winkel open gaat. Er zijn zelfs winkels in Amerika die al om 3 uur in de nacht hun deuren openen. De naam Black Friday komt oorspronkelijk uit Philadelphia en is afgeleid van de drukte op de weg die daar in de jaren 50 was op de dag na Thanksgiving. In de jaren 80 werd de naam Black Friday gelinkt aan dat deze vrijdag het eerste moment van het jaar was dat winkeliers zwarte cijfers (winst) in plaats van rode cijfers in hun administratie zagen staan.

Nederland en Black Friday: hoe vieren wij Black Friday?

Nederlanders vieren over het algemeen geen Thanksgiving, dus wat dat betreft is die dag en de vrijdag erna geen feestdag voor ons. Toch zien we sinds 2015 een opkomende trend bij (web)shops en doen steeds meer winkels sinds dat jaartal mee aan de aanbiedingen tijdens Black Friday. Dat is eigenlijk niet heel vreemd, gezien Nederland in de top vijf van Europa staat met mensen die het meest online shoppen. Tel daarbij op dat we ook nog eens gek zijn op koopjes en korting en je hebt een hele goede match. In Nederland zijn er anno 2019 dan ook behoorlijk wat webshops en fysieke winkels die meedoen aan de Black Friday gekte. Dat is niet heel gek wanneer je kijkt dat de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerstmis vrijwel direct na deze vrijdag in november te vinden zijn. Black Friday vindt in 2019 plaats op 22 november: wil je dus een aantal goede aanbiedingen scoren? Zet dan een dikke rode cirkel in je agenda op deze datum om geen enkele deal of kortingscode van Black Friday te missen.

Te gekke aanbiedingen tijdens Black Friday 2019

Op Black Friday is alles, maar dan écht van alles, te koop met korting. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe iPhone of een betaalbare refurb telefoon zoals een iPhone 6? Wacht dan nog zeker even met het kopen ervan, aangezien je hierop soms tot wel 50% korting kunt pakken bij diverse (web)winkels. Hoewel je vooraf nooit precies weet hoe hoog de kortingen bij winkels zijn, tenzij winkels daar zelf mee adverteren, is het in ieder geval een feit dat de kortingen hoger zijn dan bij de reguliere sale. Hierbij is het goed om te weten dat Black Friday over het algemeen écht maar één dag duurt. Sommige winkels trekken hun korting het hele weekend door, maar dat weet je pas op de dag zelf. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de flash sales van een aantal winkels. Winkels in Nederland die tijdens Black Friday 2019 in ieder geval meedoen met te gekke aanbiedingen zijn onder andere:

  • Coolblue Black Friday: voor al je nieuwe laptops, apparatuur, camera’s en meer 
  • MediaMarkt: scoor hier met korting een nieuwe telefoon, tablet of printer
  • Vodafone: zoek je een telefoon met korting? Check Vodafone tijdens Black Friday
  • BCC: ook BCC stunt met haar prijzen tijdens Black Friday
  • Amac: zoek je een goedkope iPhone of iPad? Kijk dan naar het aanbod op Amac tijdens Black Friday
  • HP: nieuwe laptops, printers, scanners mét hoge korting
  • Samsung: koop hier je nieuwe smartphone tijdens Black Friday.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons