Zo kan je ook op vakantie je favoriete shows blijven kijken

Hoewel vakantie hét moment is om even lekker weg te gaan en je volledig af te sluiten van het thuisfront, zijn er genoeg mooie dingen aan Nederland die je graag wilt kunnen meenemen op vakantie. Series en programma’s zijn daar een perfect voorbeeld van. Maar wist je dat er manieren zijn waarop je ook in het buitenland kan genieten van Nederlandse televisie?

 Vakantie is de mooiste tijd van het jaar: even geen werk of verplichtingen, lekker naar een exotisch strand, een mooie stad of schitterende natuur en vooral helemaal niets aan je hoofd. Helemaal niets moeten, alles mogen en even een paar dagen of weken niet aan het thuisfront denken. Maar tijdelijk weggaan uit Nederland heeft zijn nadelen. Bepaalde dingen uit je dagelijkse routine moet je achterwege laten. Zo kan je even niet genieten van je favoriete Hollandse schotel, zal je niet wakker worden met de ochtendkrant en het ergste van alles: je moet je favoriete programma missen.

 Of het nou gaat om de nieuwste aflevering van je favoriete serie, een voetbalwedstrijd van je favoriete club of die ene talkshow, als je in het buitenland bent moet je je er vaak bij neerleggen dat je zolang je op vakantie bent niets kan meekrijgen van de Nederlandse televisie. Op de kanalen van de buitenlandse televisie is het uitgesloten dat je Hollandse programma’s tegenkomt en als je via je internet afleveringen of programma’s wil kijken loop je tegen rechtenbeperkingen aan.

Rechtenbeperkingen worden ingesteld door televisiezenders omdat de programma’s alleen zijn bedoeld voor mensen die zich op Nederlands grondgebied bevinden. Door te kijken naar je geografische locatie – iets wat bepaald kan worden door je IP-adres – kan je de toegang tot je favoriete programma ontzegd worden. Je IP-adres is dus eigenlijk je digitale woonadres. Maar wat als je dat adres nou kon afschermen? Dan kan een televisiezender ook niet zien of je wel of niet in Nederland bent en kan je gewoon die ene spannende aflevering zien! Maar hoe doe je dat, je IP-adres verbergen?

 De meest effectieve manier om onzichtbaar te blijven voor die televisiezenders en andere pottenkijkers is door gebruik te maken van een gratis vpn. Bij een vpn-verbinding creëer je als het ware een privénetwerk, als een soort schild, binnen je huidige internetverbinding. Op die manier kan niemand van buitenaf zien waar jij bent, wie jij bent, waar je op surft en wat je doet. Op vakantie is zo’n maatregel dus niet alleen heel nuttig voor mensen die graag de meest recente programma’s willen zien, maar ook voor mensen die in het buitenland bijvoorbeeld gebruik maken van de openbare netwerken in een hotel, restaurant of vliegveld. Op zulke plekken kunnen mensen namelijk via een openbaar netwerk inbreken op je computer of smartphone en persoonlijke gegevens buitmaken.

 Sta jij dus te trappelen om deze winter naar een tropisch paradijs te gaan, of kijk je er juist naar uit om te gaan wintersporten? Heb je alles al geboekt en gepland maar wil je absoluut niets missen van je favoriete show? De oplossing is een VPN: een oplossing die ook nog eens je online veiligheid verbetert.

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons