Een abonnement met of zonder telefoon afsluiten: 11 providers staan voor je klaar!

De meeste mensen hebben er wel één, namelijk een telefoonabonnement. Uiteindelijk is dit voor veel mensen toch aantrekkelijker dan pre-paid bellen met een smartphone. Voordeel van een mobiel abonnement is dat je duidelijkheid kunt hebben over je maandelijkse kosten, en dit geldt uiteraard zowel voor mobiele abonnementen met toestel als zonder toestel. Sta je op het punt om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten, dan is het goed om te weten dat er maar liefst 11 providers klaar staan om jou als klant te omarmen…

Providers waar je terecht kunt voor telefoonabonnementen met toestel

Je kunt in Nederland terecht bij 6 providers als je op zoek bent naar een telefoonabonnement in combinatie met smartphone. De providers die actief zijn op deze markt zijn KPN, Tele2, Ben, T-Mobile, Vodafone en Hollandsnieuwe. Al deze providers bieden smartphones aan van verschillende merken. Met name bij KPN en T-Mobile is het aanbod groot te noemen. Ben en Hollandsnieuwe bieden daarentegen veel minder smartphones aan, en de keuze uit merken is ook minder. Bij de meeste van deze providers kun je terecht voor abonnementen met een smartphone van het merk Apple, Samsung of Huawei. Logisch, want dit zijn de meest bekende en populairste smartphone merken.

Alle 6 hiervoor genoemde providers bieden ook abonnementen zonder toestel aan, een markt die steeds populairder wordt, omdat mensen steeds vaker kiezen om hun huidige smartphone nog een tijd verder te gebruiken. Daarnaast is een Sim Only goedkoper, omdat je bij zo’n abonnement geen toestel hoeft mee te financieren.

Bij deze providers kun je terecht voor een abonnement zonder toestel 

Naast de 6 providers die zowel smartphone abonnementen en Sim Only contracten aanbieden, zijn er ook nog 5 providers die uitsluitend Sim Only’s aanbieden. Dit zijn de providers Lebara, Robin Mobile, Youfone, Simyo en Simpel. De Sim Only’s van deze providers zijn doorgaans wat goedkoper dan die van de grote providers als KPN en T-Mobile, maar de bundelinhoud is natuurlijk vaak wel wat beperkter van opzet. Wil je een abonnement zonder telefoon, dan heb je totaal dus keuze uit maar liefst 11 providers. Wil je een smartphone met abonnement, dan kun je uit 6 providers kiezen. Een andere optie is een los toestel met daarnaast een Sim Only, een combinatie die de laatste jaren ook aan populariteit wint.

Wat is het goedkoopste telefoon abonnement?

Voor de abonnementen met toestel is dit lastig te zeggen, omdat er zoveel verschillende smartphones zijn die je bij een abonnement kunt aanschaffen. Je zou dit dan al per smartphone moeten bekijken. Voor de abonnementen zonder smartphone is dit gemakkelijker te bepalen. Als we de website Abonnement-zonder-toestel.nl volgen, dan heeft Simpel op dit moment het goedkoopste Sim Only abonnement. Deze staat namelijk al voor 2,50 euro per maand in de vergelijker. Voor zo’n laag bedrag kun je in ieder geval geen armoede lijden zou je zeggen! Daarna hebben Youfone en Ben het goedkoopste telefoonabonnement zonder smartphone. Of het goedkoopste abonnement ook het beste abonnement is, daar moet je wel een vraagteken bijzetten. Dit zal in de praktijk waarschijnlijk afhangen van hoeveel je belt en hoeveel data je gebruikt, maar ook bijvoorbeeld van hoe lang je aan een provider gebonden wilt zijn.

Verlengen of juist elders een nieuw abonnement nemen en overstappen?

Een belangrijke vraag die je jezelf zou moeten stellen is of je wil verlengen bij je huidige provider, of dat je wil overstappen naar een andere provider. Dit kun je van verschillende zaken laten afhangen. Als je je huidige provider prettig vindt, dan kun je kiezen voor een nieuw abonnement bij dezelfde provider. Vaak krijg je dan betere voorwaarden dan bij je huidige contract. Maar overstappen naar een andere provider is ook een optie, als je elders toch een goed of zelfs betere deal hebt gezien dan bij je huidige provider. Overstappen is simpel, en bij alle providers kun je gratis je 06-nummer behouden. Overstappen kan pas zodra je contract is afgelopen en de einddatum is bereikt. Verlengen bij dezelfde provider kan daarentegen vaak al 3 of 4 maanden van tevoren. Dit hangt van je provider af, en kun je zien op de website van je provider.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons