De nieuwe Samsung Galaxy S20: wie van de drie kies jij?

Yes, het is zover: de nieuwe Samsung Galaxy S20 is inmiddels aangekondigd. En dit keer komen er maar liefst drie gloednieuwe telefoons van Samsung op de markt. We hebben het over de Samsung Galaxy S20, de S20+ en de S20 Ultra. Stuk voor stuk nieuwe pareltjes van toestellen die hun voorganger, de Galaxy S10, flink weten te overtreffen. Denk aan nóg betere camera’s, een prachtig design en prestaties waar je u tegen zegt. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen de drie toestellen? Wij vergelijken de toestellen voor je, zodat jij jouw nieuwe S20 kunt kiezen.

De nieuwe Samsung Galaxy S20-serie

Natuurlijk betekent een nieuwe Samsung Galaxy serie de nieuwste technologische snufjes. Daarover later meer. Ook qua vormgeving van de toestellen kun je een flinke verbetering verwachten. De telefoons zijn alle drie voorzien van smallere schermranden, een luxe uitstraling en een groot AMOLED-beeldscherm. 

Ook leuk: met elk van de telefoons kun je video’s in 8K-resolutie maken. Daarmee zijn je video’s zelfs kwalitatief genoeg om op een bioscoopscherm af te spelen. En heb je meer ruimte nodig voor al je foto’s en video’s? Dan kun je met een externe geheugenkaart tot wel 1 TB ruimte op je toestel creëren. Daar kun je voorlopig wel even mee vooruit dus.

Kies je voor de Samsung Galaxy S20, S20+ of S20 Ultra?

Doordat de Samsung Galaxy S20 in drie varianten verkrijgbaar is, kun je zelf kiezen of je voor luxe, luxer of super-de-luxe gaat. De Galaxy S20 is de meest betaalbare telefoon uit deze nieuwe serie en is ook het meest compact (6,2 inch). De Galaxy S20+ is net een slag groter (6,7 inch) en is ook iets tadaga super krachtiger dan de standaard versie. En wil je een telefoon met nóg betere prestaties? Dan kom je uit bij de Samsung Galaxy S20 Ultra, die ook nog eens een groot scherm heeft van maar liefst 6,9 inch.

Belangrijkste verschillen Samsung Galaxy S20-telefoons

Waar zitten de belangrijkste verschillen (naast de grootte van het beeldscherm) tussen de telefoons hem dan precies in? Wij zetten ze voor je op een rij.

De camera

Hoe luxer het toestel, hoe beter de camera ook is. Bij de Samsung Galaxy S20 heb je camera’s van 12, 12 en 64 megapixels, maar geen Depth Vision. Bij de Samsung Galaxy S20+ heb je dezelfde camera’s maar wel mét Depth Vision. Wil je voor nóg beter gaan? Dan zit je met de Samsung Galaxy S20 Ultra helemaal goed. Deze telefoon is namelijk uitgerust met camera’s van 12, 108 en 48 megapixels met Depth Vision. 

Kenmerkend voor elk van de drie telefoons is de Space Zoom-functie. Daarmee kun je tot wel 30x inzoomen zonder dat de kwaliteit van je foto’s er op achteruitgaat. Kies je voor de Galaxy S20 Ultra? Dan kun je tot wel 100x inzoomen. Daarmee maak je zelfs van sportwedstrijden in de verte nog loeischerpe foto’s. Ook kun je met Single Take met één klik op de knop maar liefst 14 foto’s of video’s maken. Mislukte foto’s zijn dus verleden tijd! 

Ook goed om te weten: de camera’s op elk van de drie telefoons leveren overigens ook bij nachtfotografie prima prestaties. Door de nieuwe modus Bright Night kun je zelfs als het pikdonker is nog scherpe foto’s maken.

De batterij

De batterij van de Samsung Galaxy S20 laat bij elk van de modellen weinig te wensen over. Hoe luxer het toestel dat je kiest, hoe beter de batterij zal zijn. De Samsung Galaxy S20 heeft een 4000 mAh-batterij (wat al helemaal prima is!), de S20+ is voorzien van een 4500 mAh-batterij en de S20 Ultra heeft zelfs een 5000 mAh-batterij. 

Overigens is de batterij in elk van de toestellen slim en energiezuinig. Na het opladen kun je je oplader dus zeker 24 uur in de kast laten liggen. En is je batterij leeg? Dan kun je deze extra snel opladen dankzij Super Fast Charging, zowel draadloos als met oplaadkabel. 

4G- of 5G-internet?

Naar verwachting wordt dit jaar nog 5G-internet in Nederland gelanceerd. Een hele vooruitgang! Met elk van de smartphones uit de nieuwe S20-serie kun je naar hartenlust op 5G surfen. Goed om te weten is dat je bij de Samsung Galaxy S20 de keuze hebt tussen een variant voor 4G- en een variant voor 5G-internet. De andere twee modellen hebben standaard 5G-internet. Oftewel, sneller downloaden, streamen en delen zonder wifitoegang wordt met de Samsung Galaxy S20 geen enkel probleem. 

Werkgeheugen en snelheid

De nieuwe Samsung-telefoons zijn razendsnel dankzij een nogal sterke processor en een intelligente chip die in de telefoons is ingebouwd. Bij de 4G-variant van de Samsung Galaxy S20 heb je 8 GB werkgeheugen en bij elk van de andere versies zit je met 12 GB werkgeheugen al helemaal goed. Voortaan kun jij pijlsnel alles doen wat je maar wilt doen met je telefoon. En de batterij? Die gaat alsnog zeker wel een tijdje mee. 

Welke nieuwe Samsung Galaxy S20 kies jij?

Kortom, de nieuwe Samsung Galaxy S20-serie bestaat weer uit drie pareltjes met goede specificaties, een prachtige vormgeving en een geweldige camera. En dankzij de drie verschillende toestellen kun je ook nog eens het toestel kiezen dat het beste bij jou en je wensen past. Steengoed, nóg beter of opperbest – aan jou de keuze! 

Labels:

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons