Wanneer kun je je MacBook het beste opladen?

Veel mensen die dagelijks hun MacBook gebruiken, vragen zich af of het schadelijk is om hun MacBook de hele dag aan de adapter te laten. Zou het de batterij permanent kunnen beschadigen? Wordt de accu van de MacBook hier ‘lui’ van? Is er een bepaalde methode om de MacBook op te laden? Wat is het beste moment om je MacBook op te laden? In deze blog geeft Kabelmaatje je antwoord op al deze vragen!

Bang voor een ‘luie’ accu

Wanneer je de hele dag je MacBook hebt gebruikt op kantoor of op school, ben je snel geneigd om hem, net als je telefoon, ‘s nachts aan de oplader te leggen. Je MacBook laadt dan op wanneer jij slaapt, waardoor de accu van je MacBook de volgende ochtend volledig is opgeladen. Maar is het niet schadelijk voor je accu om hem zolang aan de MacBook oplader te hebben? Het antwoord is ‘nee’. Vaak wordt gedacht dat de accu ‘lui’ wordt als je hem constant onder stroom hebt staan. Dat is dus niet het geval. Maar het is niet de bedoeling dat je je MacBook constant aangesloten is aan de oplader. 

Wat je moet doen

Wanneer je een vaste werkplek hebt, bijvoorbeeld op kantoor, is het slim om je MacBook aan de adapter te laten. Op die manier belast je je accu zo min mogelijk waardoor de levensduur optimaal blijft. Wel is het belangrijk om de batterij van je MacBook minimaal één keer in de maand te ontladen tot 15%. Dit zorgt er namelijk voor dat de elektronen in de batterij in beweging blijven waardoor de conditie goed blijft. Nadat je je batterij tot 15% hebt ontladen, laad je hem weer op tot 100%. Na maximaal een maand herhaal je dit weer. Op die manier kan je lang genieten van je adapter. 

Wil je dat je batterij snel oplaadt? Dan kun je het beste je computer, in dit geval MacBook, uitschakelen of op de sluimerstand zetten. 

Met bovenstaande tips laad jij je MacBook in ieder geval veilig en op de beste manier op!

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons