Dit zijn de populairste startersbanen van 2020

Dat de corona crisis ondertussen een flinke stempel drukt op de samenleving, kan geen geheim meer zijn. Het brengt anderzijds ook interessante noemenswaardigheden aan het licht. Zo vindt er een enorme verschuiving plaats op de arbeidsmarkt. Starters maken bijvoorbeeld andere keuzes dan voorheen. Tijd om daar dieper op in te duiken.anenb

Top-100 populairste banen

Voor de uitkomsten van het onderzoek is gekeken naar het sollicitatiegedrag van 73.000 starters en young professionals. De top-100 die Magnet.me daarna samenstelde, laat zien op welke functies starters het vaakst solliciteren. Dit laat dus adrafinil zien welke banen, functies en bedrijven het hoogste op de wensenlijst van starters staan. De uitkomsten zijn zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de populairste vacature. Voor een deelname aan de ‘Future Leaders Programme’ traineeship van Unilever deden de meeste starters hun uiterste best. Deze vacature voert namelijk de top-100 aan. 

Starters willen een traineeship

Uit het onderzoek blijkt dit geen opmerkelijk gegeven te zijn, want heel veel starters zijn op zoek naar een geschikte traineeship. Bij een traineeship draai je al volle bak mee bij een (groot) bedrijf, maar krijg je de kans om verschillende facetten uit te proberen. Elke periode, van een vaak meerderjarige traineeship, probeert de trainee een ander soort werk uit binnen het bedrijf. Vorig jaar stond een soortgelijke functie, maar dan bij Mars op de bovenste plek. De nieuwe top-100 is voor meer dan de helft met traineeships gevuld. In de top 20 staan zelfs 18 traineeships!

Geen gek gegeven

Starters en young professionals weten vaak dus nog niet zeker welke richting ze op willen. Daarom kiest men het liefste voor een dergelijke vacature om op te solliciteren. Dat is overigens niet gek, want het ‘leer-werktraject’ is bij uitstek bedoeld om young professionals binnen te hengelen bij een bedrijf. 

Meer overheidsbanen dan voorheen

Waar de populariteit van traineeships geen grote verrassing te noemen is, zorgt het coronavirus op andere vlakken wel zeker voor verrassende uitkomsten. In de top-100 doen namelijk dubbel zoveel overheidsbanen zich aan dan een jaar eerder. Ook het aantal werkplekken in de logistiek kan op een verdubbeling rekenen: van 4 naar 10 banen in de top-100. De grootste verliezer is de retailbranche die met 40 procent afnam in de lijst. 

Voorbereiding is key

Om een baan of werkplek uit deze top-100 te bemachtigen, moeten sollicitanten erg hun best doen. Met een goede sollicitatiebrief ben je er tegenwoordig nog niet, zeker niet op een krappe arbeidsmarkt als de huidige. Het loont daarom om flink in te zetten op een goede voorbereiding. Je weet wat ze zeggen: een goed begin … Juist, is het halve werk. Spring er tijdens een assessment dus bijvoorbeeld uit door vooraf een HFM-talentindex oefenen of een LTP oefenen. Zo laat jij iedereen die ook strijd voor die ene baan uit de top-100 achter je!Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons