Microsoft Skydrive is vernieuwd en verkleind

Het lijkt vandaag wel Cloud dag

Naast dat Google vandaag Google Drive aankondigt, komt Microsoft ook met nieuws over hun Skydrive. De clouddienst van Micorsoft is vernieuwd, want er is inmiddels een update geweest en het is vanaf nu mogelijk om Skydrive te installeren op Windows en Mac OS X.  Hierdoor wordt het mogelijk om via de verkenner of Finder Skydrive te benaderen, waardoor het gebruik natuurlijk verbeterd is en de dienst ook meer op Dropbox gaat lijken.

Helaas heeft Microsoft ook besloten om de online opslag te verkleinen van 25GB naar 7Gb. Dit is momenteel nog steeds meer dan de andere clouddiensten. Microsoft geeft aan dat 7Gb meer dan genoeg is voor de gemiddelde gebruiker. Op zich ben ik dat wel met hen eens, want ik ga ervan uit dat de meeste mensen het gebruiken voor foto’s en documenten. Maargoed, Microsoft geeft de klanten die nu Skydrive al gebruiken wel de mogelijkheid om 25Gb te behouden. Hiervoor moet je wel zelf in actie komen. Dit kan door deze instructies even te volgen.

[ad]

UPDATE:

De Microsoft Skydrive app is beschikbaar voor de iPad

vanaf vandaag is er ook een Microsoft Skydrive app beschikbaar voor de iPad. De app is gratis verkrijgbaar en biedt alle functies van Skydrive in de vorm van de app. Klik hier om de app te downloaden.

bron:  Microsoft Blog

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter