Welke data kun je inzien met een BlackBox in de auto?

 

De titel van het artikel verklapt eigenlijk alles al. En dat is mooi: we houden niet van geintjes achteraf. Daarom alles over een BlackBox en de inzichtelijke data ervan. 

Wat is een BlackBox?

Zo’n apparaat zit weggewerkt achter je dashboard. Of bij de OBD-stekker van de auto met een plug. Deze apparaten zijn geschikt voor jouw rittenregistratie. Rittenregistratie (ook kilometerregistratie genoemd) wordt verplicht vanuit de Belastingdienst als je een zakelijke auto rijdt. Je mag dan maximaal 500 kilometer per jaar privé rijden zonder kosten te hebben. Rij je wel privé? Dan betaal je bijtelling. En hoef je dus ook geen rittenregistratie bij te houden voor de Belastingdienst. Het is echter zo dat jouw werkgever wel kan eisen dat een BlackBox geïnstalleerd tadalafil in natura wordt in jouw zakelijke auto, omdat de werkgever mag inzien wat er gebeurt tijdens werktijd. Alles wat buiten werktijd gebeurt, wordt dan met een privacy-module onderdrukt. 

Mogelijke data

Een BlackBox in de auto kan vaak meer dan alleen rittenregistratie uitdraaien. Bij de meeste aanbieders in Nederland kun je verschillende pakketten kiezen, zodat jij precies weet wat je kunt inzien. En dat je dus ook nooit te veel betaald. Zo weet je ook direct wat de mogelijkheden zijn van de BlackBox. Je kunt de gereden route terugzien, urenadministratie bijhouden, maar ook live de positie zien op de kaart. Je zou zelfs het rijgedrag van de bestuurder kunnen inzien met aanvullende modules door middel van een G-krachten sensor. Tankpas koppelen? Ook dat is vaak geen probleem voor de leveranciers. 

Heb jij een BlackBox in de auto? En gebruik je die alleen voor je rittenregistratie? Vraag dan eens bij jouw leverancier (of bij ons, bij Europetrack) of je meer data mag inzien. Zo kun je bijvoorbeeld ook jouw uren verantwoorden naar de eindklant en heb je nooit meer discussies over gewerkte uren. Wil je de planning efficiënter indelen? Dan is het handig als je de voertuigen ook live kunt volgen door heel Europa, zodat jij altijd grip hebt op jouw wagenpark. 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons