Specs en foto’s van de Google Nexus 7 tablet

Vandaag zijn er foto’s en de mogelijke specificaties gelekt van de Nexus 7 tablet

Na de iPad 3 is de Google Nexus tablet waarschijnlijk de tablet waar de meeste geruchten over zijn/ zijn geweest. We hebben inmiddels al meerdere ‘echte’ gelekte foto’s gezien, maar wat er nu echt waar is, zullen we deze week weten. De Nexus 7 tablet zal google deze week op een event, Google I/O presenteren. Echter zijn de specificaties en weer nieuwe foto’s gelekt….

Via de website Gizmodo heeft een document weten te bemachtigen waarin dit allemaal staat vermeld. De Google Nexus 7 zal een 7 inch tablet worden van Google zelf. Volgens de geruchten zal deze tablet direct met de nieuwste android versie 4.1, genaamd Jelly Bean komen.Gizmodo verwacht de tablet in july al in Australie. De tablet is het meest opmerkelijk omdat hij spot goedkoop zal worden. Er zal een 8Gb Wifi versie komen vanaf 199 dollar en een 16Gb versie Wifi van 249 dollar. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de andere high-end tablets op de markt momenteel.

De Nexus 7 is high-end omdat hij alle moderen specificaties heeft zoals een IPS display (1280×800), de Nvidia Tegra 3 quad-core processor, 1gb RAM, 8Gb of 16Gb opslag. MicroUSB, 1.2 megapixal camera aan de voorzijde. Daarnaast zal hij dus beschikken over android 4.1, maar ook over Android Beam en NFC. Dit is een techniek om snel tussen twee apparaten informatie/bestanden uit te wisselen. Als met al een zeer complete tablet en zeker voor dat geld.

Wat ik opvallend vind is dat volgens de geruchten er geen 3G versie zal komen, terwijl ik dit wel zou verwachten bij een 7 inch tablet, want dat is immers een klein formaat waardoor de tablet mobiel is. Daarnaast is er nog niet gesproken of de Nexus 7 uit te breiden is met extra geheugen via een MicroSD slot, ik verwacht dit wel, want 8 gb te weinig voor een tablet van tegenwoordig.

[ad]

bron: Gizmodo

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter