Huawei komt er aan met tablets!

Huawei presenteert hun Full HD android tablet, de MediaPad 10 FHD

Huawei wil een grote baas worden in de tabletmarkt met hun MediaPad 10 FHD hebben ze in ieder geval een mooi dame in huis. Huawei is bezig met het veroveren van Europa. De MediaPad 10 zal in oktober naar Europa komen.

Huawei is bij ons nog steeds niet zo bekend, maar het is een groot merk in onder ander China. Overigens zijn ze al enige tijd actief in Nederland. Zij leggen namelijk het GSM netwerk aan voor KPN, die onlangs is overgestapt naar Huawei.  Huawei heeft een introductie video gemaakt voor de MediaPad 10 FHD en de tablet ziet er goed uit. Hij heeft een 10.1 Inch IPS display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, dus Full HD. Hij heeft een quad-core processor en 2Gb aan werkgeheugen. Daarnaast heeft hij aan de achterzijde en 8 megapixel camera met LED flitser. Verder heeft hij diverse aansluitingen, android 4.0 aan boord en komt er een 3G versie. Daarnaast heeft hij ook een keyboarddock zoals we gewend zijn van de Asus Transformers. Het design kan je hieronder zien en dan zie je dat het er strak, luxe en mooi uitziet.

Het meest bijzondere is misschien dat er ook door Huawei is gezorgd voor Cloud integratie en maar liefst tot 160GB online opslag, dat is natuurlijk iets wat niet iedere fabrikant aanbied. Kortom deze tablet zou het best goed kunnen doen als concurrentie van Asus, Acer en Samsung. Zeker als zij hem voor een scherpe prijs op de markt brengen. Mijn advies zou zijn dat je hem met keyboarddock voor onder de 499 euro verkoopt om een kans te maken op de europeese tablet markt. Huawei maakte zelf bekend dat de MediaPad 10 in oktober naar Europa komt, maar zij noemden nog geen prijs.

Huawei en Windows 8

Er kwam nog meer nieuws naar buiten over Huawei, zo zouden zij ook bezig zijn met een Windows 8 tablet. De MediaPad 10 FHD maar dan met Windows 8 ipv android. Er werd nog niet bekend gemaakt welke versie Windows 8 op deze tablet zal verschijnen, Window s8 Pro of Windows RT. Op deze tablet zullen we nog wel even moeten wachten tot na oktober in ieder geval.

bronnen: tablet community (2x)

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter