De iPad gebruiken als afstandsbediening

Gebruik de iPad als afstandbediening voor iTunes en Apple TV

Er zit geen Infrarood op een iPad, maar je kan hem toch gebruiken als afstandsbediening voor iTunes of de Apple TV. Hieronder leg ik uit wat je moet doen en waar je op moet letten.

Het eerste waar je op moet letten is dat je thuisdeling aanstaat. Dit kan je doen door in iTunes naar geavanceerd te gaan en vervolgens Thuisdeling aan te zetten. Dit wordt dan aan de hand van je Apple-ID gedaan. Vervolgens moet je zorgen dat je de iPad op hetzelfde Wifi-netwerk hebt als waarop jouw computer staat waar je iTunes op hebt staan. Als dit allemaal zo is, dan kunnen we naar stap 2.

De volgende stap is het downloaden van de ‘Remote’ app. Dat kan je hier doen. Dit is een eenvoudige app die het wel mogelijk maakt om jouw bibliotheek van iTunes te bekijken en te gebruiken. Nadat je die app hebt gedownload moet je met hetzelfde Apple account inloggen in de app. Hierna kan je de Bibliotheek zien en vervolgens door je muziek scrollen en vervolgens aan tikken wat je wilt. De muziek zal dan op de boxen van je computer worden afgespeeld en niet op de iPad.

Het wordt nog leuker als je een Apple TV hebt, want als deze in hetzelfde Wifi netwerk zit, kan je ook deze met de iPad bedienen. Je hebt je normale controller dus niet meer nodig. Daarnaast kan je de muziek uit iTunes ook gewoon afspelen op de Apple TV met gebruikmaking van deze app. Je kan namelijk met Airplay kiezen waar je de muziek afspeelt op je computer of op de Apple TV. Het allerlaatste leuke foefje is dat je de muziek ook op allebei tegelijk kan afspelen.

Alles werkt perfect, geen happeringen en errors, dus een aanrader. Dit werkt niet alleen met een iMac of Macbook, dit kan met iedere computer waar iTunes op staat. De app is er ook voor de iPhone en heeft dezelfde functies..

[ad]

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter