Nokia Here maps iPad

Review: Nokia Here Maps nu voor iPhone en iPad

Nokia Here Maps brengt de kaarten van Nokia naar iOS

Vorige week werd de app al aangekondigd door Nokia en sinds enkele dagen is hij te downloaden in de app store. Wat vind ik er van?

Om te beginnen is de app gratis, dus Nokia Here Maps is sowieso de moeite waard om even te checken op je iPhone of iPad. Ik heb hem sinds enkele dagen op mijn iPhone en iPad staan. Als jij de Apple Kaarten helemaal niets vind dan is dit misschien een goed alternatief. Ik moet wel zeggen dat hij natuurlijk veel overeenkomsten heeft. Echter heeft Nokia Here weer andere voordelen dan Apple Kaarten of Google maps en uiteraard ook nadelen.

Om negatief te beginnen eerst de nadelen. De app gebruikt nog geen ‘vector kaarten’  waardoor de kaart iedere keer opnieuw moet inladen. Dit houdt in dat je en wit scherm met here ziet. Soms is dit enkel milliseconde en soms is het wel 1 of 2 seconden. Hier kan Nokia nog flinke verbeteringen in doorvoeren. Daarnaast zijn net zoals bij Apple Maps nog niet alle interessante point-of-interests beschikbaar. Je kan dus nog niet ieder restaurant of bezienswaardigheid vinden in de Here Maps. Ik persoonlijk kon wel al mijn favoriete steekjes vinden, maar dat kan ook een kwestie van geluk zijn.

Nokia Here Maps biedt echter wel wat meer functies zoals het opslaan van maps. Hiermee kan je een bepaald gedeelte van de map opslaan zodat je die later offline kan gebruiken en dat scheelt weer dataverbruik natuurlijk. Daarnaast bieden zij voor looproutes al stemgestuurd navigeren. Helaas alleen nog in het Engels beschikbaar. Uiteraard moet er in de volgende update ook een functie in zitten voor stemgestuurd navigeren tijdens het rijden. Tevens bieden zij in enkele steden in Nederland (tot nu toe Rotterdam en Amsterdam) OV ondersteuning. Als ik bijvoorbeeld met de metro van Rotterdam Centraal naar Capelle aan den IJssel wil geeft hij keurig aan welke route ik moet lopen en welke metro’s ik moet nemen. Uiteraard zal het ook fijn zijn als dit wordt uitgebreid.

Tot slot kan je een Nokia Account maken en jezelf aanmelden, je kan dan je favorieten plekjes opslaan, handig!

Zoals je al kan lezen. Nokia Here Maps is een goede app met veel potentie. Helaas hebben ze nog niet alle zaakjes op orde en zou ik graag wat verbeteringen zien. Nu vind ik hem ongeveer net zogoed als Apple Kaarten, maar doordat Apple Kaarten met TomTom stemgestuurde navigatie werkt, heeft deze zeker weten nog de voorkeur. Als Nokia alle dingen doorvoert zoals stemgestuurd navigeren in het nederlands tijdens het rijden. Dan zou ik zo de overstap maken.

Klik hier om Here maps te downloaden in de App Store (gratis)

de versie voor android is in de maak en zal begin 2013 worden verwacht.

[ad]

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter