Sinterklaas met iPad

Welke tablet cadeau doen met Sinterklaas?

Een tablet kopen voor Sinterklaas? Hier mijn advies

Persoonlijk vind ik een tablet een groot cadeau wat meer bij de kerst thuis hoort, zeker in deze tijden van crisis. Mijn advies voor Sinterklaas is dan ook zo goedkoop en zo goed mogelijk.En als je die twee eisen in gedachten houdt voor Sinterklaas dan ben je eigenlijk redelijk snel klaar met kiezen, want er zijn niet zoveel goede goedkope tablets te krijgen, nog steeds niet. Ik vind de tablets momenteel nog steeds te duur en hierdoor ook lastig om als cadeau weg te geven. Nou snap ik dat ’te duur’ per persoon verschillend is, maar in de huidige crisis is volgens mij voor iedereen ’te duur’ ineens een stuk goedkoper geworden 🙂 Terug naar mij tabletadvies. Als ik de twee eisen in gedachte hou dan kom ik eigenlijk maar op 4 tablets uit.

Natuurlijk zal je nog de afweging moeten maken android, iPad of Windows 8. Nou is het simpel want Windows 8 is niet goedkoop te krijgen, dus zal je moeten kiezen tussen android of een iPad. Ik zou in deze keuze zeker mee laten wegen welke smartphone je hebt en hoeveel waarde je hecht aan apps. Nou, weet ik dat de meeste mensen in Nederland een android smartphone hebben, toch zou deze groep kunnen overwegen om een iPad te kopen, als je in ieder geval 275.000 (daar is dat getal weer) apps wilt hebben die geoptimaliseerd zijn voor tablet. Ik ga daar niet echt veel verder op in, maar ik vind dat een heel belangrijk punt, want dit gaat om gebruikerservaring. Als je een iPhone hebt, dan zou ik sowieso voor een iPad gaan, want dit besturingssysteem ben je gewend en heb je waarschijnlijk al diverse investeringen (lees apps gekocht) gedaan.

Android tablet Sinterklaas? De Nexus 7!

Ik zal eerst de android tablets benoemen. Wil je goedkoopst? dan heb je twee opties. De Nexus 7 met 32GB en de Samsung Galaxy Tab 2 10 inch. Beide tablets zijn onder de 300 euro. De Nexus 7 met 32Gb heb ik al online voorbij zien komen voor 219 euro en de Galaxy tab 2 voor ongeveer 290 euro. Kortom redelijk prijzen, maar voor Sinterklaas had ik gehoopt dat er iets onder de 200 euro te krijgen was. Natuurlijk dat is er wel, maar dat raadt ik in ieder geval niet aan. Nee, mijn voorkeur zou gaan naar de Nexus 7. De Nexus 7 heeft verre weg de beste specificaties in deze prijsklasse en we moeten niet vergeten dat Google hem gemaakt heeft. Dan weet je in ieder geval zeker dat je een update als eerste krijgt en dat je hem krijgt. Dat is iets waar je niet altijd zeker van bent als je bijvoorbeeld een Samsung tablet koopt.  Inmiddels is de Nexus 7 redelijk verkrijgbaar in Nederland, dus met een beetje speurwerk online door de pieten, is hij wel te vinden.

Ik heb er een Samsung Galaxy Tab 2 10 inch bij gezet, omdat dit de een 10.1 inch tablet is die onder de 300 euro verkrijgbaar is en een redelijke kwaliteit heeft. Hij is in ieder geval goed genoeg voor de dagelijkse bezigheden zoals simpele games (angry Birds, Cut the Rope), email checken, Social Media en internetten. Echter moet je geen extreme prestaties verwachten van deze tablet.

Een iPad Sinterklaas? De iPad Mini

De goedkoopste iPad die er is, is de iPad mini 16Gb, deze kost 329 euro. Ondanks zijn prijs zal hij de gebruiker niet teleurstellen. Hij heeft een 7.9 inch display en beschikt over alle apps die geoptimaliseerd zijn voor de iPad. Daarnaast is hij heel licht en dun. Ik hoef hier dus niet veel worden aan vuil te maken, maar voor de Sint zou de iPad Mini de beste iPad zijn om te kopen, simpelweg door de prijs en de prestaties ondanks dat. Uiteraard kan je ook proberen om een iPad 3 (derde generatie) op de kop te tikken op Marktplaats. Dit is immers een ‘verouderd’ model want er is een vierde generatie, maar zoals ik  hier beschrijf is het verschil minimaal te noemen.

Kortom als ik Sinterklaas moest spelen en graag een tablet voor iemand willen kopen zou ik op dit moment gaan voor de Nexus 7 of de iPad Mini, wat voor mij beide geen verrassende keuzen zijn.

Wil je een Nexus 7 kopen? bekijk dan onze Nexus 7 pagina.

Wil je een Samsung Galaxy Tab 2 10 inch kopen? kijk dan hier..

Wil je een iPad Mini kopen? Kijk dan hier…

[ad]

Sinterklaas met iPad

plaatje: BNR

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter