Google Keep

Google introduceert Google Keep

Google Keep is een simpele notitie applicatie

Google heeft deze week hun nieuwe service beschikbaar gesteld voor het grote publiek. Google is druk bezig met hun apps, er komen en gaan verschillende apps. Keep is hun nieuwe app. Concurrent van Evernote?

Als je het mij vraagt (nog) niet. De app is simpel. Heel simpel en daarom zeker nog lang niet te vergelijken met Evernote. Die simpelweg al wat langer mee gaat en daarom een hoop verbeteringen en toevoegingen hebben gedaan. Keep is er momenteel alleen nog voor android of via een webapp. Je kan notities maken, herinneringslijstjes en foto’s opslaan. Dit wordt dan direct in Google Drive gedaan, zodat je altijd een backup heb van je notities. En dat was het dan wel zo’n beetje. Je kan dus altijd via de browser naar http://drive.google.com/keep gaan om daar je notities te bekijken. Ik heb dit getest op de iPad, iPhone en Surface (met Windows RT) en dit werkt allemaal naar behoren, zonder problemen.

Het grootste gemis bij zo’n app is natuurlijk de integratie met andere apps en zo. Evernote heeft hier inmiddels al flink in gevorderd, maar Keep kan je nog nergens mee gebruiken. Daarnaast vind ik het ook te beperkt. Kortom ik zie mezelf Keep nog niet gebruiken. Je zal nu iedere keer nog je browser moeten openen en moeten knippen en plakken, terwijl ik bijvoorbeeld met Evernote gewoon simpel kan ‘delen’ zodat het gelijk in Evernote staat. Ik had eigenlijk gehoopt dat Google gewoon Google Reader in de markt houdt in plaats van zulke apps verzinnen.

Er is nog geen iOS of Windows 8 app, maar de android app kan je downloaden in de Play Store. Of en wanneer de app voor de andere platformen komt is nog niet bekend gemaakt. Ik denk dat dit aan de populariteit zal liggen, als geen androider het gebruikt, gaan iOS-ers het zeker niet doen.

 

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter