Oppo presenteert Find 7: twee versies & met 50 megapixel camera

Het Chinese Oppo heeft vanmorgen haar nieuwste vlaggenschip gepresenteerd; de Find 7. Het toestel komt in twee versies op de markt, verschillend in o.a. scherm (Full-HD of 2K). Beide modellen beschikken over een 13 megapixel camera die door middel van speciale software kiekjes kan schieten in maximaal 50 megapixels.Oppo heeft op een eigen evenement in China vandaag de Find 7 onthuld, deze komt  in twee versies op de markt. Het eerste model is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5, het andere model is voorzien van de laatste specificaties zoals een 2K-scherm (2560 x 1440) en Snapdragon 801 processor. Beide toestellen beschikken trouwens over dezelfde camera, behuizing en schermgrootte.

Wat beide telefoons hebben

De telefoon draait – jammer genoeg – niet op de laatste versie van Android (4.4 KitKat), maar op 4.3 Jelly Bean. Hieroverheen ligt Oppo’s softwareschil (versie 1.2) die de naam ‘Color OS’ draagt. Over een update naar KitKat is nog niks bekend. De Find 7 (beide versies) is voorzien van MaxxAudio speakers, welke voor een betere geluidskwaliteit moeten zorgen. Daarnaast heeft het bedrijf een speciale oplaadtechnologie (VOOC) in de telefoons toegepast die ervoor moet zorgen dat de accu binnen 30 minuten van 0 naar 75 procent gaat. Handig!

De Find 7 modellen springen boven de concurrentie uit vanwege de camera. Het bedrijf heeft de toestellen voorzien van een Sony IMX214 sensor, een 13 megapixel exemplaar. Door middel van Oppo’s software – die de naam Super Zoom draagt – maakt de telefoon achter elkaar tien foto’s, haalt daar de vier beste uit en maakt hier één 50 megapixel foto van. Zo’n foto neemt wel 10MB ruimte in beslag, dus dat gaat hard. De camera aan de voorzijde schiet kiekjes in maximaal 5 megapixels, wat hoger is dan vlaggenschepen van concurrenten. Deze hebben vaak een 2 megapixel exemplaar voor selfies en videogesprekken.

Filmen kun je met de Find 7 in 4K-resolutie op 30 fps of in 720p op 120 fps, voor slow-motion video’s.

Twee versies: 7A en 7

Zoals eerder gezegd komt Oppo met twee versies van de Find 7. Het ene model beschikt over uitstekende specificaties en draagt de naam Find 7A. De A kan opgevat worden als Lite. Het normale 7-model beschikt over nog betere specificaties, zoals een 2K-scherm. Zoals je ziet zijn de omgerekende prijzen (dollars) erg aantrekkelijk, al zegt dat natuurlijk nog niets over de eventuele prijzen in Nederland.

tweede Find 7

Find 7A

  • 5,5” Full-HD scherm (1920 x 1080)
  • Qualcomm Snapdragon 800 SoC @ 2,3Ghz
  • 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagcapaciteit, uitbreidbaar via Micro-SD (max. 128GB)
  • 2800 mAh accu, verwisselbaar
  • 13 MP camera -> dmv software 50 MP
  • Prijs: omgerekend zo’n 360 euro

Find 7

  • 5,5” 2K-scherm (1560 x 1440)
  • Qualcomm Snapdragon 801 SoC @ 2,5Ghz
  • 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagcapaciteit, uitbreidbaar via Micro-SD (max. 128GB)
  • 3000 mAh accu, verwisselbaar
  • 13 MP camera -> dmv software 50 MP
  • Prijs: omgerekend zo’n 430 euro

derde Find 7

Beschikbaarheid

Oppo maakte bekend dat de 7A nog deze maand wereldwijd verkrijgbaar moet zijn, de duurdere versie volgt eind mei/begin juni. Het is nog onbekend of en zo ja wanneer de Find 7 modellen in de Nederlandse schappen komen te liggen, maar Oppo heeft een Europees distributiekanaal en verkoopt de Find 5 – tot vanmorgen het vlaggenschip van het bedrijf – in ons land. De kans dat de toestellen onze winkels zullen bereiken is dus aanwezig, maar over een prijs valt nog weinig te zeggen. Ik neem aan dat Oppo ze concurrent in de markt zet, net zoals ze met de Find 5 heeft gedaan.

Via: Tweakers

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter