LG G2 mini 21 april leverbaar voor 299 euro

LG heeft middels een persbericht laten weten dat de G2 Mini vanaf 21 april in de Nederlandse winkels ligt. De telefoon is een kleinere en mindere uitvoering van de G2 en krijgt een adviesprijs van 299 euro mee. Hij komt in twee kleuren (zwart en wit) en ondersteunt 4G-netwerken. Meer over de LG G2 Mini lees je in dit artikel.

Ontwerp en software

De LG G2 Mini is gebaseerd op de G2 maar beschikt onder andere over een kleiner scherm (4,7” – 5,2”) en mindere specificaties. Zelf vind ik 4,7” niet erg ‘Mini’, maar omdat de telefoon erg compacte afmetingen heeft valt het geheel wel mee. Het toestel is namelijk even groot als de HTC One Mini en Sony Xperia Z1 Compact, die allebei een scherm van 4,3” hebben. De G2 Mini lijkt qua uiterlijk enorm veel op zijn grote broer, zo vinden we bijvoorbeeld de smalle bezels (randen rond het scherm), waardoor maar liefst 71% van de voorzijde uit scherm bestaat. Aan de achterzijde vind je – naast de camera en LG-logo – de volumeknoppen en aan- en uitknop. Dit is geïntroduceerd op de G2 en zorgt ervoor dat de telefoon zo compact kan zijn. Knoppen aan de zijkant nemen ruimte in en zorgen ervoor dat de telefoon grote bezels krijgt.

Ook qua software vinden we diverse functies die we kennen van de G2. Door twee keer op het scherm te ‘kloppen’ laat je het toestel ontwaken of in slaap gaan, waardoor je de aan- en uitknop eigenlijk niet nodig hebt. Ook ‘Knock Code’ en ‘Guest Mode’ zijn op de G2 Mini te vinden. Een pluspunt van de G2 is de enorm goede accuduur. Ik heb de telefoon zelf een aantal weken mogen gebruiken en haalde met gemak anderhalve dag, iets wat mij met andere telefoons nog nooit gebeurd is. LG meldt dat ook de G2 Mini een uitstekende accuduur moet hebben en ik twijfel hier niet aan.

lg g2 mini 2

Specificaties

De specificaties van de LG G2 Mini zijn niet erg indrukwekkend, het laat zien dat de telefoon een echte middenklasser is. Sony heeft met de Z1 Compact laten zien dat het mogelijk is vlaggenschip-prestaties (20.7 megapixel camera, 2GB werkgeheugen, Snapdragon 800, etc.) in een 4,3” behuizing te proppen, LG heeft dat niet gedaan. Er zijn mensen die dat jammer vinden, maar het heeft wel als resultaat dat de G2 Mini een adviesprijs heeft van 299 euro, de Z1 Compact kostte bij de lancering 549 euro. Afijn, hier komen de specificaties.

  • 4,7” qHD-scherm (960 x 540 pixels)
  • 1,2 Ghz Snapdragon 400 SoC (quadcore)
  • 1GB werkgeheugen (RAM)
  • 8 Megapixel camera aan de achterzijde
  • 1,3 Megapixel camera aan de voorzijde
  • 8GB intern geheugen, uit te breiden via Micro-SD
  • 2440 mAh accu, verwisselbaar
  • Android 4.4 KitKat met software van LG eroverheen
  • Wifi, Bluetooth, 3G, GPS, 4G-ondersteuning
  • 129,6 x 66,0 x 9,8 millimeter

lg g2 mini

Afsluiting

Zoals je gelezen hebt zijn de specificaties niet overweldigend, vooral het scherm is wat teleurstellend qua resolutie. Het is fijn dat de telefoon op de laatste versie van Android draait en ook de 4G-ondersteuning is een verrassende toevoeging. De LG G2 Mini is vanaf 21 april in Nederland verkrijgbaar en heeft zoals eerder gezegd een adviesprijs van 299 euro. Hij komt vooralsnog in twee kleuren op de markt, te weten zwart en wit. Wat vind jij van deze smartphone?

Via: Androidworld

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter