Nokia Lumia 2520 komt naar Nederland, maar wanneer?

De Nokia Lumia 2520 is een 10.1” tablet die al een aantal maanden verkrijgbaar is, onder andere in Amerika. Goed nieuws; hij komt ook naar Nederland. Minder goede nieuws; door een probleem met de oplader weten we niet precies wanneer. Meer informatie in dit artikel.Vorige week werd bekend gemaakt dat de Nokia Lumia 2520 naar Nederland komt. De tablet zal exclusief verkocht worden bij elektronicaketen BCC en inmiddels in haar webshop-assortiment te vinden. Vooralsnog komt alleen het zwarte model op de markt, welke een verkoopprijs van 499 euro heeft gekregen. De tablet is al een aantal maanden verkrijgbaar in andere landen, waaronder Amerika.
In reviews doet de Lumia 2520 het prima, op belangrijke punten als de accuduur, design en scherm scoort hij goed. Als minpunten worden de software en connectiviteit genoemd. Waarom? Software omdat de tablet op Windows 8.1 RT draait, een beperkte versie die de desktopomgeving moet missen. Het overgrote deel van de Windows 8 tablets draait op een volledige versie en heeft dus een streep(je) voor op de Lumia 2520. Qua applicaties ben je met de tablet dus aangewezen op de Windows Store, maar deze is – zeker in vergelijking met de applicatiewinkels van Android en iOS – voorzien van een karig aanbod. Het tweede minpunt is connectiviteit, omdat er maar één versie van de Nokia Lumia 2520 is. Deze kost 499 euro/dollar en is voorzien van zowel Wifi als 3G- en 4G-ondersteuning. Men vindt het over het algemeen jammer dat Nokia er niet voor gekozen heeft een goedkopere Wifi-only versie uit te brengen, want voor een (groot) gedeelte van de consumenten is 3G/4G op een tablet niet zo belangrijk.

Problemen met de oplader

Afijn, de tablet komt dus naar Nederland en vorige week meldde de BCC website dat hij in mei leverbaar zou zijn. Een paar dagen geleden ontvingen wij echter een persbericht van Nokia waarin staat dat de Lumia 2520’s die in Europa verkocht worden (en dus ook in Nederlandse schappen van BCC belanden) in sommige gevallen voorzien zijn van een gevaarlijke oplader. Deze zou zomaar elektrische schokken kunnen geven, wat natuurlijk niet wenselijk is. Tot er een oplossing is gevonden wordt de verkoop stilgelegd. BCC meldt nu op haar website dat de tablet vanaf juni leverbaar is, maar zeker is dit allerminst.

Nokia geeft in het persbericht aan dat het probleem zich alleen voordoet met laders die bij de Lumia 2520 geleverd worden. De oplader van je Lumia smartphone kun je dus gewoon gebruiken, bijvoorbeeld.

nokia lumia 2520 bcc

Specificaties

De Nokia Lumia 2520 is de eerste tablet van Nokia en voorzien van indrukwekkende specificaties. Zo vinden we onder andere een 10.1” Full-HD scherm, Qualcomm Snapdragon 800 processor, 2GB RAM, 32GB aan opslagcapaciteit, een 6.7 megapixel camera met Carl Zeiss lens en 8000 mAh accu. Ondersteuning voor o.a. Wifi, Bluetooth, 3G en 4G is ook aanwezig.

Wat vinden jullie van de Nokia Lumia 2520?

Via: TabletGuide.nl

 

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter