‘Samsung presenteert Galaxy K op 29 april’

Samsung lijkt op 29 april een nieuwe cameratelefoon te gaan presenteren. Het bedrijf heeft een uitnodiging online gezet en via benchmarktests zijn naar verluidt diverse specificaties naar buiten gekomen. De smartphone, die de naam ‘Galaxy K’ zou gaan dragen, beschikt volgens de geruchten over een 19 megapixel camera en 10x optische zoom.

Via een Twitter-account verspreidde het bedrijf een afbeelding met daarop een verwijzing naar de aanstaande Galaxy K. Althans, dat denken we. De tekst ‘Kapture the moment’, met een dikgedrukte ‘K’ doet denken aan fotografie en de K zou zomaar eens de naam kunnen zijn. Eerdere geruchten spraken over de naam Galaxy S5 Zoom, maar dat lijkt nu van de baan.

Vorige maand verscheen er een benchmarktest van de vermeende camera-versie van de Galaxy S5, die diverse specificaties naar buiten bracht. Neem deze met een korrel(tje) zout, maar ze klinken geloofwaardig. De telefoon zou de beschikking krijgen over een 4,8” beeldscherm dat 1280 bij 720 pixels telt, HD dus. Intern zou 2GB werkgeheugen (RAM)  en 16GB intern geheugen te vinden zijn. Er wordt niet gesproken over een Micro-SD slot maar Samsung kennende zal die wel aanwezig zijn. Handig als je veel foto’s schiet, want die interne opslagcapaciteit is anders zo vol. Het toestel draait volgens de test op Android 4.4.2 KitKat, de laatste versie van het mobiele besturingssysteem. Dit staat vrijwel zeker vast, alle Samsung-apparaten die recent op de markt zijn gebracht draaien op deze versie. Natuurlijk de S5, maar ook goedkopere tablets als de Tab 4-reeks. De Galaxy K zou de beschikking hebben over een Exynos 5 Hexa 5260, een processor uit Samsungs eigen stallen. Deze SoC (system on a chip) telt 6 kernen (hexacore) en zit dus tussen een quadcore en octacore in. De hexacore zou voorzien zijn van twee Cortex A15-kernen die werken op 1,7Ghz en voor de simpelere taken zijn er vier Cortex A7 kernen te vinden die werken op 1,2Ghz. De net genoemde hexacore processor vind je bijvoorbeeld in de Galaxy Note 3 Neo.

galaxy k

De camera wordt het belangrijkste punt van de telefoon en zal volgens geruchten beschikken over een xenon-flitser, frontcamera die kiekjes schiet in maximaal 2,1 megapixels en een camera aan de achterzijde die foto’s kan nemen in maximaal 20,9 megapixels. Hoger dan de gemiddelde high-end smartphone (13 megapixels), hoger dan de S5 (16 megapixels) en vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Sony Xperia Z1. Natuurlijk zeggen megapixels niet alles, voor een goede foto zijn er nog veel meer zaken van belang. De Galaxy K zou beschikken over OIS, voor stabielere foto’s en video’s. Het is aannemelijk dat de telefoon niet in 4K kan filmen omdat de chipset hier geen ondersteuning voor biedt. Full-HD behoort 99% zeker wel tot de mogelijkheden. De camera aan de achterzijde zou  tot 10x optisch kunnen inzoomen, iets wat je op vrijwel geen enkele smartphone tegenkomt.

Meer over de Galaxy K hoor je op 29 april. Kijk jij uit naar deze smartphone?

Via: AllAboutPhones

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter