Deze Android Wear smartwatch kost slechts 75 dollar

Een Chinese fabrikant heeft een op Android Wear draaiende smartwatch in de winkels gelegd die omgerekend slechts 75 dollar kost. Vooralsnog komt de Tommy, zoals de smartwatch heet, niet naar Nederland.

De Tommy heeft misschien niet het mooiste uiterlijk (oké, hij is lelijk) maar dat mag je ook niet verwachten voor zo’n prijs. De behuizing is geheel van plastic en er komen zwarte, witte en rode versies. Het scherm laat zwart-wit beelden zien en samen met de 100 mAh accu moet dit voor een stand-by tijd van maar liefst 21 dagen zorgen. Ook Wifi en Bluetooth 4.0 zijn aanwezig op de Tommy. Tevens is het horloge waterdicht tot 5 meter diep en werkzaam bij temperaturen van -10 tot +50 graden Celsius. De Tommy is compact, weegt slechts 35 gram en beschikt over een plastic bandje. Hoe Android Wear precies op dit horloge gaat draaien is nog onbekend, hier ben ik erg benieuwd naar. Het scherm is – voor zover ik weet – namelijk niet aanrakingsgevoelig, je bestuurt de wearable via knoppen aan de zijkanten. Net als bij de Pebble, inderdaad.

Zou jij deze spotgoedkope Android Wear smartwatch graag in de Nederlandse schappen zien of ga je liever voor bijvoorbeeld de LG G Watch, die 200 euro kost?

tommy 2

 

Via: Intomobile.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter