Alle Lumia’s met Windows Phone 8 krijgen versie 10

Microsoft heeft via Twitter laten weten dat alle Nokia Lumia’s die nu op Windows Phone 8 (of hoger) draaien een update naar Windows 10 zullen krijgen. Welke andere toestellen de update gaan ontvangen is nog onbekend.

Nog niet zo lang geleden presenteerde Microsoft Windows 10, een besturingssysteem dat op alles moet kunnen draaien. Onder ‘alles’ verstaan we onder andere smartphones, tablets, laptops en computers. Mensen met een smartphone die draait op Windows Phone 8 zijn natuurlijk benieuwd of die ook geüpdatet zal worden naar de nieuwste versie, en daar is nu gedeeltelijk duidelijkheid over gekomen. Microsoft meldde in een tweet dat alle (Nokia) Lumia’s die nu op Windos Phone 8 draaien, een update naar Windows 10 zullen ontvangen. Goed nieuws voor de bezitters van een recente Lumia dus, maar over het lot van andere smartphones bestaat nog onduidelijkheid.

Krijgen smartphones van andere merken, die ook op Windows Phone 8 draaien, wel een update? Een voorbeeld is HTC, dat enkele weken geleden de One M8 met Windows Phone onhulde. Het ligt voor de hand dat die een update zal krijgen, maar geldt dat ook voor de 8X en 8S, die al langere tijd op de markt zijn? En hoe zit dat met oudere modellen, bijvoorbeeld de Lumia 900. Deze heeft ook geen update naar Windows Phone 8 gekregen, dus de kans dat Windows 10 officieel beschikbaar komt is klein, maar je weet het nooit. Wanneer de updates voor recente Lumia-modellen beschikbaar komen, is nog onbekend, trouwens.

Wat denken jullie? Gaat Microsoft ons verrassen met een uitgebreid updateschema, of blijft het bij de Lumia-serie en enkele andere modellen?

Via: MobileCowboys.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter