‘Specificaties Sony Xperia Z4 Compact gelekt’

Er zijn specificaties gelekt van wat de Sony Xperia Z4 Compact zou kunnen zijn. Het gaat om een Sony-smartphone met het modelnummer E5663 en dat is in lijn met de Xperia Z-serie. Het toestel heeft twee benchmarktests gedraaid en hieruit kunnen we verschillende specificaties opmaken.

Zo zou de Z4 Compact beschikken over een 4,6″ Full-HD scherm (1920 bij 1080 pixels). Dit zou een afwijkende stap zijn van Sony: de eveneens 4,6″ grote Z3 Compact heeft een HD-scherm (1280 bij 720 pixels). Aan de achterkant van de Z4 Compact vind je een 20.7 megapixel camera, wellicht hetzelfde model als op de Z4. Maar waar de Z4 een 5 megapixel webcam heeft, krijgt de Z4 Compact een 13 megapixel exemplaar. Een echte selfiesmartphone dus!

Ook de processor wijkt af van Sony’s Xperia Z-strategie. Zo werd er altijd gekozen voor chipsets van Qualcomm, bijvoorbeeld de 800, 801 en 810. Die laatste is in de Z4 te vinden, maar maakt naar verluidt niet zijn weg naar de Compact-uitvoering. De benchmarktest wijst namelijk op een 64 bit MediaTek MT6795 processor. Er zou 3GB werkgeheugen beschikbaar zijn en 16GB aan interne opslagcapaciteit. Onduidelijk is of je dit kan uitbreiden met een Micro-SD kaartje. Zoals je van een modern vlaggenschip mag verwachten draait het toestel op Android Lollipop.

Het toestel wordt momenteel getest in India, zo blijkt uit vrijgegeven overheidsdocumenten. De kans is groot dat de Z4 Compact wereldwijd uitkomt, maar vooralsnog is het allemaal nog wat vaag. Wellicht krijgt de telefoon wel een andere naam en/of komt ‘ie helemaal niet naar Nederland. We blijven het volgen. Ben jij geïnteresseerd in een compacte, high-end Android-smartphone?

Via: Phonearena
A
fbeelding: Xperia T2 Ultra

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter