Smartphones rule the world

Smartphone groter dan pc markt… Maar wat gaat de tablet doen?

Amper 4 jaar na de lancering van de iPhone is de smartphonemarkt groter dan de pc-markt. Volgens cijfers van het onderzoeksbureau IDC werden er in het laatste kwartaal van 2010 wereldwijd ruim 101 miljoen smarttphones verkocht, tegen 92 miljoen pc’s.

Dat betekent voor de smartphones een stijging van de verkoop met 87%, terwijl de pc-markt met een magere 3% groeide. Niet Apple, maar Android is het populairste smartphoneplatfrom, al blijft Nokia wel de topverkoper met 28% van de markt. Apple’s aandeel verdubbelde op één jaar tijd wel tot 16%.

Opmerkelijk: mocht de computertablet als een pc worden beschouwd dan zou de pc-markt uiteraard sneller zijn gegroeid. Maar daar wringt nu net het schoentje: Computertablets zoals de iPad hebben al 7% van de pc-markt opgeslokt.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons