Smartphones rule the world

Smartphone groter dan pc markt… Maar wat gaat de tablet doen?

Amper 4 jaar na de lancering van de iPhone is de smartphonemarkt groter dan de pc-markt. Volgens cijfers van het onderzoeksbureau IDC werden er in het laatste kwartaal van 2010 wereldwijd ruim 101 miljoen smarttphones verkocht, tegen 92 miljoen pc’s.

Dat betekent voor de smartphones een stijging van de verkoop met 87%, terwijl de pc-markt met een magere 3% groeide. Niet Apple, maar Android is het populairste smartphoneplatfrom, al blijft Nokia wel de topverkoper met 28% van de markt. Apple’s aandeel verdubbelde op één jaar tijd wel tot 16%.

Opmerkelijk: mocht de computertablet als een pc worden beschouwd dan zou de pc-markt uiteraard sneller zijn gegroeid. Maar daar wringt nu net het schoentje: Computertablets zoals de iPad hebben al 7% van de pc-markt opgeslokt.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter