iPad 2 aangekondigd!!

Apple heeft de iPad 2 aangekondigd.

Ten opzichte van de vorige iPad heeft de nieuwe tablet onder meer een dualcoreprocessor en twee camera’s, waarvan een in de voorkant. De tablet komt op 25 maart in Nederland beschikbaar.

De iPad 2 heeft een nieuw design, dat de tablet eenderde dunner maakt dan de vorige iPad. Waar de vorige 13,4mm dik was, meet de iPad 2 8,8mm. Dat is een halve millimeter dunner dan de iPhone 4. De iPad 2 weegt 601 gram, minder dan de 680 gram van de vorige iPad.

De nieuwe tablet draait op een dualcore-processor, die door Apple A5 wordt genoemd. De processor heeft een kloksnelheid van 1GHz. Hoewel Jobs – die onverwacht toch zelf de keynote tijdens een persevenement in San Francisco voor zijn rekening nam – niet in detail trad, zal het gaan om een processor met Cortex A9-core. Cortex A9 is de eerste ARM-core met ondersteuning voor dualcore. De Apple A4-processor bleek veel overeenkomsten te hebben met de Samsung Hummingbird, de processor die Samsung samen met Intrinsity ontwikkelde. Apple nam Intrinsity vorig jaar over.

De frontcamera van de nieuwe versie van de iPad heeft een resolutie van 2 megapixel. De camera kan gebruikt worden om te videochatten via Apples eigen programma FaceTime, dat werkt op de iPhone 4, de iPod touch V4, MacBooks en iMacs. Daarnaast heeft de iPad 2 net als de iPhone 4 een gyroscoop, waarmee bewegingen in alle richtingen kunnen worden geregistreerd, en kan er voor 39 dollar een verloopkabel gekocht worden waarmee de dockconnector wordt omgezet in een hdmi-uitgang.

Apple kondigde de eerste iPad eind januari 2010 aan. In de Verenigde Staten lag de tablet in april van dat jaar in de winkel, en sinds eind juli was hij ook in Nederland verkrijgbaar. Inmiddels gingen er wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren van de iPad over de toonbank.

De iPad 2 gaat hetzelfde kosten als de huidige iPad, zo bleek uit een tijdens de keynote getoonde prijstabel. Die prijstabel is in dollars, maar de prijzen in euro’s blijven eveneens gelijk. Zo blijft het eenvoudigste model met 16GB opslag en WiFi 499 euro kosten, voor de meest uitgebreide versie met 64GB opslag en 3G moet 829 euro afgerekend worden. De eerstegeneratie iPad is 120 euro in prijs verlaagd waarmee de goedkoopste versie nu 379 euro kost. De iPad 2 komt niet alleen in een zwarte versie, maar ook in het wit. De tablet komt op 11 maart uit in de Verenigde Staten. De release in Nederland en België volgt op 25 maart.

Terwijl de iPad grotendeels het rijk alleen had in de winkelschappen, wordt het komende maanden druk op de tabletmarkt. HTC komt met de Android 2.3-tablet Flyer, terwijl Samsung, Motorola en LG met de Galaxy Tab 10.1, Xoom en Optimus Pad drie tablets met Android 3.0 op de markt brengen.

De nieuwe iPad werd aangekondigd door Steve Jobs, hoewel hij officieel al een tijdje met ziekteverlof is. Het is onduidelijk wat er met Jobs aan de hand is. Hij verklaarde zijn aanwezigheid tijdens de keynote door te stellen dat hij ‘dit echt niet wilde missen’.

Bron: Tweakers.net

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter