NOS mobiele site en app vernieuwd

bron: androidplanet en m.nos.nl

De NOS heeft een compleet vernieuwde mobiele website gelanceerd. Op m.nos.nl vind je voortaan veel filmpjes en audiofragmenten, die al langer op de desktopversie van de NOS-site te vinden waren. Nu kun je ze ook mobiel bekijken. De mobiele site bevat ook actuele standen van wedstrijden uit de Eredvisie, Champions League en UEFA Europa Cup, die live worden bijgewerkt. Ook is er een aparte pagina met schaatsnieuws. De vorige versie van m.nos.nl dateerde alweer uit 2008.

Toen was de smartphone nog geen gemeengoed en telefoons met touchscreen werkten nog niet optimaal. Je had een pennetje nodig om ze te bedienen. Met de snelle ontwikkelingen rond smartphones was het tijd om iets nieuws te ontwikkelen.

nos androidDe nieuwe mobiele site heeft diverse subsites over onderwerpen als nieuws (m.nos.nl/nieuws) en schaatsen (m.nos.nl/schaatsen). Voor voetbalnieuws kun je terecht op m.voetbal.nos.nl. Je kunt een snelkoppeling op je startscherm zetten als je snel toegang wilt tot deze subsites. Via de site kun je afleveringen bekijken van het NOS Journaal en het Nieuws in 60 seconden, Journaal 24 Live en Politiek 24 Live. Er is nog een speciale videosite in ontwikkeling, waardoor er eigenlijk veel minder behoefte is aan speciale apps. Ook komen er meer mogelijkheden om artikelen te delen met je sociale netwerken. Voor de komende tijd staan mobiele sites voor de Tour de France, het weer en verkeersinformatie op de planning.

De nieuwe mobiele site is vriendelijker gemaakt voor toestellen met touchscreen. Er is daarbij rekening gehouden met de grootte van knoppen en de ruimte tussen klikbare plekken. In het nieuwe ontwerp is ook rekening gehouden met de snelheid waarmee headlines kunnen worden gescand. Bij de nieuwsartikelen wordt voortaan zoveel mogelijk audio en video getoond.

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

bflixbflixlosmovieslosmoviessflixsflixmyflixermyflixerflixflowflixflowKnights of the Zodiac (2023) watch online, watch tv shows online, free watch movies online, Undead Unluck (2023) watch online, watch movies online, hdtoday, House of the Dragon (2022) watch online,