Facebook messenger, nieuwe whatsapp?

Facebook komt met de Facebook Messenger app

Facebook heeft hun eigen messenger app gelanceerd voor jouw mobiele device. Hiermee kan je chatten met al je facebookvrienden. inmiddels heeft Facebook hun messenger al uitgerold in de USA, Engeland, Canada en Ierland. Het is te verwachten dat hij de komende weken verder in de wereld zal verkrijgbaar zal worden.

Wat kan je met de Facebook Messenger?

Simpel gezegd maakt deze app gewoon een overzicht van je berichten inbox op je facebook. Je ziet dus, nadat je bent ingelogd, de gesprekken die je hebt/had met mensen op facebook. Daarnaast kan je op deze wijze makkelijk foto’s en je locatie versturen en groepchatten met jouw vrienden. ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat je er ook mee kan videobellen, maar dat zit er nu nog niet in. Als je een nieuw bericht krijgt, kan je de app notificaties laten sturen, zodat je weet als er iemand tegen je praat. De instellingen zijn nu nog summier te nomen, maar dat zal ook wel veranderen in de komende maanden.  De vraag is of dit de Whatsapp 2.0 gaat worden.  Het is sowieso veiliger omdat het achter de beveiliging van Facebook schuilt en in ieder geval net zo makkelijk want het is namelijk cross-system, met andere woorden het maakt niet uit wat voor smartphone je hebt (android, iOS of Blackberry). Bied het nu meer dan dat anderen doen? Nee, dat (nog) niet. Ik ben wel benieuwd wat de ontwikkelingen zullen worden.

Er is nog neits bekend over een tablet versie van de Facebook Messenger app en het is ook nog niet bekend wanneer hij in Nederland te verkrijgen is. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte, hier op Digimind.nl

Hoe ziet de Facebook Messenger eruit?

Zie hieronder de screenshots en de twee video’s met een quick review van de  app.

 


 


 


 

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter