Skype op je iPad (review)

De Skype app voor de iPad de meest gedownloaden app momenteel.

De Skype app staat met stip boven aan in itunes. Skype is gratis te downloaden voor de iPad 1 en de iPad 2. Uiteraard werkt het videobellen met de iPad 1 niet, want je hebt geen camera. Echter denk ik dan gelijk:  “Dat moet toch niet uit maken.” Je kan toch gewoon wel de videobeelden zenden naar de iPad, maar goed weet weet in een volgende update.

Digimind heeft hem in ieder geval getest op de iPad 1. Na wat bellen en chatten kom ik er toch achter dat het verrekt handig is, die nieuwe app. Het geluid is echt prima en ik heb geen storing in de verbinding ervaren, maar ik heb hem wel op Wi-Fi getest. Ik weet dus niet hoe dit met 3g zal zijn.

De layout van de app is simpel, netjes en eenvoudig. Weinig poespas en niet veel op aan te merken, alleen dat het een beetje saai is. Ze hebben je contacten verdeeld in labels, wat prima werkt. Je hebt bijvoorbeeld een label met “online contacten” zo zie je dus in 1 oogopslag wie er online is. Ook je iPad contacten worden weergegeven in de app. Het veranderen van label gaat wel wat traag, daar zouden ze nog wat kunnen verbeteren in een update.

Als het goed is blijft de app op de achtergrond draaien en zou je een pop-up moeten krijgen zodra iemand jouw een bericht stuurt via skype of jou belt. Dit heb ik getest en dit werkt gewoon perfect.

Dus zoals veel apple-haters zeggen: De iPad is gewoon een te grote iPhone.

Door deze app kan je inderdaad niet anders zeggen dan dat je iPad dan uiteindelijk toch in een hele grote telefoon is getransformeerd.

Maar is dat ‘a bad thing’ ????

Download Skype nu gratis in itunes


Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter