7 inch tablet nieuws

Er verschijnen steeds meer 7 inch tablets op de markt

Na de HTC Flyer, komen er steeds meer klein formaat tablets op de markt. De ‘7inches’  als koosnaampje. Ik zelf heb eigenlijk voor een tablet altijd de voorkeur voor rond de 10 inch, maar kennelijk zijn er ook mensen die er anders over denken, want anders zou niet iedereen proberen om hun 7 inch tablet te verkopen. Ik geloof niet echt in dit formaat, omdat het te groot is voor in je broek zak en te klein is voor echt gebruikersgemak, zoals boeken lezen, gamen en internetten. Ik probeer te verzinnen waarom ik dan een 7 inch tablet zou aan zou schaffen. De enige reden dat ik een van de 7inches zou kopen is dan de prijs, maarja de Samsung Galaxy tab 7.7 is duurder dan de gemiddelde 10 inch tablet. Kortom ik zou geen reden hebben om een 7 inch tablet te kopen.

Zie hieronder een overzicht van de laatst verschenen/ aangekondigde 7 inch tablets:

Samsung Galaxy tab 7.7:

De tablet werd aangekondigd op de IFA 2011 in Berlijn. Hij is niet goedkoop (duur) en qua specificaties is hij redelijk gelijk aan de Samsung Galaxy tab 10.1. Echter zijn beeldscherm is beter. Zie het als combinatie tussen de Galaxy S II en de tab 10.1, maar dan er tussen in : )

Amazon Kindle Fire 7 inch:

Amazon heeft eindelijk hun eerste eigen tablet getoon. De Amazone Fire 7 inch tablet. Maar dit is eigenlijk een combinatie van een e-reader en tablet. Ik kan heel veel over deze tablet vertellen, maar wij in Nederland hebben er niets aan. Amazon is niet aktief in Nederland, zal het voorlopig ook niet worden en men zegt dat hij alleen in Amerika te koop is. Engeland en Duitsland hebben wel Amazon (.co.uk en .de) en de verwachting is dat de tablet wel naar deze landen komt. Ik ben niet echt overtuigd van dit product, het is een beetje android, lijkt op de Blackberry Playbook met een eigen Amazon-laagje (die er wel mooi uitziet). Leuk, maar voor ons Hollanders (nog) niets. Prijs wel intressant 199 dollar.

video software Amazon Kindle Fire:
[ad#google standaar blog ads]

ZTE T98 7 inch tablet:

Er is nog niet heel veel bekend over deze tablet. Maar hij verscheen ergens in Hong-Kong en hij schijnt de nieuwste processor, die je eerder bij Samsung, Motorola of HTC verwacht, de Nivdia Tegra 3 processor aan boord te hebben. Dit maakt hem wel interessant, omdater nog maar weinig tablets zijn gepresenteerd met deze processor. Helaas niets bekend over verkoop, prijs en release.

Labels:, ,

Laat een reactie achter