2 kleine,handige iOS 5 features

Iedereen schrijft over de grote aanpassingen van iOS 5

Daarom worden verschillende kleine aanpassingen misschien over het hoofd gezien. Ik wil eigenlijk even 2 kleine, maar zeer waardevolle opties bespreken waar je vrolijk van wordt. Het is niet iets wat we nog nooit gezien hebben, maar wel handig.

Trefwoorden gebruiken toetsenbord

met trefwoorden kan je jouw vaak gebruikte zinnen of woorden met een trefwoord in een keer in jouw tekstvlak krijgen. Ik zelf gebruik het voor mijn emailadressen. Ik word altijd gek van het contact tikken van mijn email adres op websites, apps of wat dan ook. Ik heb dan ook mijn emailadressen aan trefwoorden toegevoegd met een trefwoord van 3 of 4 letters. Ideaal, scheelt weer tikken. Zie de screenshots hier onder. Trefwoorden is te vinden bij instellingen -> toetstenbord -> trefwoorden -> toevoegen nieuw trefwoord:

Namen en Wachtwoorden onthouden in Safari

Nog een handig tip is om namen en wachtwoorden aan te zetten in safari. hierdoor is het nooit meer nodig om je inlog in te voeren. Doe het een keer en Safari vraagt of hij jouw inlog moet onthouden. Dit is uiteraard niet nieuw, want achter de laptop kan dit nagenoeg met elke browser, maar op mijn iPad werkt dit perfect, scheelt weer constant hetzelfde tikken. Zie de screenshots hieronder. Dit is te vinden bij Safari -> Formulieren -> namen en wachtwoorden aanvinken.

Nog een kleine iPad tip:

Maak screenshots (schermafdrukken) op jouw iPad. dat doe je als volgt:

Druk deze twee knoppen gelijktijdig in:

  • de aan/uitknop van de iPad (bovenop het apparaat)
  • de homeknop van de iPad (de knop onder het scherm)

Vervolgens word de screenshot opgeslagen in jouw fotostream, waardoor je hem dus direct op elke apparaat kan bekijken en gebruiken.

 

 

 

Labels:

Laat een reactie achter