Android 4.0: Alles wat je moet weten

Een overzicht van vernieuwingen Ice Cream Sandwich

Ik heb geprobeerd om alle informatie te verzamelen wat er tot nu toe bekend is over android 4.0.  Vanmorgen om 04:00 uur werd android 4.0 samen met de Samsung Nexus gepresenteerd. Helaas is er geen nieuwe tablet, men dacht mogelijk de Motorola Xoom 2 en hoopte op de Asus Transformer 2 en is Ice Cream Sandwich alleen maar op de Nexus getoond. De presentatie liep niet geheel vlekkeloos, maar door voor verwijs ik naar de video hieronder. Ik begin met twee video’s over android 4.0.

De gehele presentatie (duurt bijna een uur).

Ik kan mij voorstellen dat je geen zin hebt om heel de presentatie te kijken, skip deze video dan en bekijk de hands-on video hieronder van de Galaxy Nexus met android 4.0.


Ik weet is een hoop kijkplezier, maar ik vind dat plaatjes altijd meer zeggen dan woorden. Hieronder nog twee video’s van engadget over 2 nieuwe features van android 4.0.

Android Beam — Simpel gezegd hou twee android smartphones naast elkaar en deel informatie uit met elkaar draadloos van weblink tot app.

[ad]

Facelock — Ontgrendel jouw smartphone door middel van gezicht herkenning.

overige interessante opties van android 4.0 zijn:

People App — een app die alle informatie van jouw contacten verzameld, dus ook sociale netwerken (denk dus aan status updates en zo).

Gmail — het is mogelijk om offline door jouw eerder ontvangen emails te bladeren.

Camera —  De camera zou sneller moeten werken (enorm + punt vind ik).  Je kan er panorama foto’s mee maken en in de gallery-app komen foto filters.

design — De lay-out is compleet veranderd en gestyled. Men wilden simpeler en mooier, dat lijkt aardig gelukt

Dataverkeer — dit wordt in android 4.0 automatisch bijgehouden en duidelijk weergegeven per app.

Opsomming overige aanpassingen:

  • betere spellingcontrole
  • toetsenbord reageert sneller
  • makkelijker screenshots maken
  • verbergen van apps

Dit zijn voor mij de belangrijkste verbeteringen. Helaas is android 4.0 nog niet op tablets getoond. Er gaan geruchten dat de Motorola Xoom de eerste zal worden, maar ik zelf heb zelf het idee dat het weleens de Motorola Xoom 2 kan gaan worden die als eerste met android 4.0 op de markt gaat komen.

Uiteraard zullen de andere honeycomb tablets zoals de Asus Transformer en de Samsung Galaxy tab 10.1 ook worden geupdate, maar het is nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren.  Men zal de nieuwe android versie eerst ook nog even aan hun eigen software moeten aanpassen.

 

[ad#tabletcenter voor onder posts]

bron: onder andere Engadget

Labels:,

Laat een reactie achter