“een tablet voor een student”

de vraag:

[box]

Hallo,

Ik weet niet welke tablet ik moet aanschaffen. Ik ben een student en zelf heb ik een laptop maar die is 18″ dus die ga ik niet elke dag meeslepen naar school. Ik ga hem iedere dag gebruiken op school voor oa documentkes te typen maar zodra ik thuiskom zet ik deze gewoon op mijn vaste laptop om ze daar af te maken en echt op te slaan. Kan er ook Word of een ander vergelijkbaar programma op? Dat is wel nodig. Natuurlijk wil ik YouTube filmpjes kijken, apps downloaden en andere leuke dingen met deze gadget doen. Ik wil het liefst een 10″ tablet want ik vind 7″ te klein. Mijn budget ligt op zijn hoogst tussen de €300 en €350. Ik weet niet wat handig is qua geheugen voor mij dus misschien kunt u mij daar ook bij helpen. Het liefst zou ik er ook een los toetsenbord bij kopen want dat is misschien wel handig maar als het niet kan is dat niet erg. Ik hoop dat u mij kunt helpen met uitvinden welke tablet voor mij het beste is. Alvast bedankt.

Mvg Lieke

[/box]

ons advies:

[box]

Beste Lieke,

Als ik uw wensen lees denk ik direct aan de Asus Eee Pad Transformer. Echter valt deze buiten uw budget. Maar goed zie hier onder mijn uitleg.

 

 

De Aanrader:
De Asus Eee Pad Transformer 16gb wifi + Keyboarddock
Deze tablet is eigenlijk gebouwd voor mensen zoals u. Die graag een tablet willen, maar ook ‘zakelijk’ hun tablet willen gebruiken. Je kan hem namelijk transformer tot ‘netbook’ met het losse toetsenbord. Het mooie van de Transformer is ook dat hij een eigen app heeft die veel op Microsoft Office lijkt. Kijk hier voor meer info daarover.
Het enige probleem voor u is dat hij met toetsenbord ongeveer 490 euro kost. Dat is dus 150 euro meer. Zonder toetsenbord kost hij 100 minder, dus misschien is dat een optie. Ik weet het, helaas zijn de tablets nog steeds redelijk prijzig, maar momenteel heb je voor 300 euro nog weinig tablet, die echt aan uw wensen zal voldoen, maar ik heb wel een alternatief voor u, echter zult u dan nog (even) moeten wachten.
Kijk hier voor een overzichtje waar de Transformer te koop is.

Het Alternatief
De Archos G9 101 tablet 16gb of 250 gb.
Hij is nu nog niet te koop, maar binnen enkele dagen word hij verwacht in Nederland. Deze krachtpatser is goedkoper (vanaf 298 euro) en zou aan uw wensen kunnen voldoen. Echter heeft hij geen los toetsenbord en apart ‘wordprogramma’ zoals de Transformer, maar google Docs is misschien in dit geval de uitkomst! Hij is wel al te bestellen, maar nog niet leverbaar.
Kijk hier voor het overzicht waar.

Afrader:
Iedere anddroid tablet onder de 200 euro. Als je een tablet zo intensief gaat gebruiken als u, dan moet dat lekker en soepel werken. Dit is bij deze tablets nooit zo.

Succes met uw keuze!

[/box]

Het digimind advies team geeft gratis tablet adviezen aan onze bezoekers Mocht u persoonlijk advies willen bij uw vraag: Welke tablet moet ik kopen? Klik dan hier

Labels:

Laat een reactie achter