“ik neem veel boeken mee op vakantie”

De vraag:

Allereerst dank dat u zoiets doet! Ouderwets leuk!

Ik wil geen grote gelden aan een tablet uitgeven, omdat ik het vooral handig vind onderweg en op vakantie als snel googlelen en email lezen; ik aarzel of ik niet net zo lief een kindle achtig ding moet kopen want ik neem vreselijk veel boeken mee, maar heb altijd boeken van naast de mainstream, is nauwelijks in e-vorm te krijgen denk ik. En loont het dan zo’n apparaat en kan een tablet dat ook net zo goed? Zo dus een beetje is mijn belangstelling en toen hp met de uitverkoop kwam dacht ik: kijk, voor dat geld wil ik wel zo’n ding, altijd goed. Ik ben benieuwd wat u gaat zeggen!

Dit advies werd gevraagd door: Sietse

Ons advies luidde:

Beste Sietse,

 Graag gedaan. Wij merken dat er vraag naar persoonlijke aandacht is en vinden dit belangrijk voor onze bezoekers. Hier ons advies:

 

De aanrader:

Een e-reader van b.v. Kindle

Een tablet en ereader zijn niet te vergelijken. Een tablet kan wel als ereader functioneren, maar ik ben er nog geen een tegen gekomen die het net zo goed doet als  een ereader. Het probleem is dat een tablet in de buitenlucht (lees zonlicht) niet of nauwelijks te gebruiken is. In ieder geval niet om te lezen. Een ereader is hier voor ontworpen met zijn grijstinen en beeldscherm. Maar ik kan mij voorstellen dat u niet twee apparaten zal gaan kopen. Voor u lijkt mij een ereader de beste optie zeker voor op vakantie en onderweg. Email checken en google zou ik dan nog maar even in de lobby van het hotel blijven doen. 🙂  Het zal u verbazen welke boeken er allemaal als e-book te koop zijn, mijn ervaring is: Veel…

De beste ereader-tablet is naar mijns inzien de iPad 2, maar dat zal niet in uw budget liggen denk ik.

De afrader:

De verleiding om een budgettablet te kopen voor de prijs van een ereader is vaak groot voor mensen, maar hiervan is het beeldscherm echt dramatisch en als ereader vaak helemaal niet te gebruiken. Dit zal een hoop ergernis en frustratie met zich mee brengen.

 Succes met uw keuze!

Labels:

Laat een reactie achter