“budget tablets krijgen ook android 4.0”

Op langer termijn krijgen ook budgets tablets android 4.0

Hiervan ben ik in ieder geval overtuigd. Het verschil tussen een top-tablet en een budget-ablet was tot nu toe, naast specificaties, ook het besturingssysteem. Google had bepaalde merken aangewezen die Android Honeycomb (android 3.x) mochten gebruiken voor hun tablets. De rest moest het doen met de Gingerbread (android 2.x) versies. Inmiddels is Android Ice Cream Sandwich (android 4.0) vrijgegeven. Iedereen kan het dus gaan gebruiken. Het maakt niet meer uit welke processor, merk of wat dan je gebruikt. Google geeft wel aan dat er minimale eisen qua specificaties nodig zijn. Onder andere minimaal een 1.0 Ghz Processor en 512mb geheugen.  Android 4.0 is gemaakt voor alle soorten display, grote en kleine.

Het mooie hier aan is, dat het gat tussen budget en top-tablets hierdoor kleiner wordt. Je hebt geen top tablet meer nodig om het nieuwste android systeem te draaien en in theorie kan zo’n tablet dan hetzelfde kunnen als de top-tablets. Dit levert aan twee kanten iets positiefs op.  De ene kant is dat je goedkopere android 4.0 tablet gaat krijgen en de andere kant is dat topmerken zich zullen moeten gaan onderscheiden van de rest.

Natuurlijk doen zij dit nu al met specifacties, maar is dat voldoende. Ik denk dat de consument het uiteindelijk niet meer zo belangrijk vind. Het zal meer om uiterlijk en of het werkt  gaan. De topmerken zullen zich dus nog meer moeten gaan richten op snelheid, design en kwaliteit. Dit lijkt mij logisch, want als een tablet van 150 euro hetzelfde kan als een tablet van 500 euro, koopt iedereen die van 150 euro natuurlijk. Maar goed reken jezelf nog niet rijk, want ik verwacht ook dat het nog wel even gaat duren voordat wij budgettablets met android 4.0 gaan krijgen. Als je kijkt de productiesnelheid van de topmerken tegenwoordig. Er wordt iedere week wel een nieuwe tablet gepresenteerd, maar voorlopig zie ik nog maar weinig in de winkels liggen. Als ik een voorspelling moet doen denk ik dat de budget android 4.0 tablet ergens in kwartaal 4 2012 op de markt zullen komen.

[ad]

bron foto: android allies

Labels:

Laat een reactie achter