iPad 3 komt pas eind 2012 (gerucht)

Er komt nog een tussenmodel van de iPad

Als je een aantal blogs leest op Digitimes, lijkt het er op dat de iPad 3 pas eind 2012 op de markt gaat komen. Tevens zijn er geruchten dat er  nog een tussenmodel komt. Ik noem hem voor het gemak maar even de iPad 2GS. Deze zou volgens de geruchten in maart 2012 moeten komen. Deze tablet zou dunner zijn dan de iPad 2 en een langere baterijduur hebben, maar verder niets echt extra’s gaan bieden. De gang van zaken zou zo zijn omdat de verkoop van de iPad 2 nog zo goed gaat. Als dit allemaal waar zou zijn vind ik het wel opmerkelijk, want dan zouden wij consumenten dus benadeeld worden omdat  wij een product ’te’ veel waarderen. Dat lijkt mij niet het gedachtegoed van Apple. Ik vind dat er veel geruchten zijn over de iPad 3, maar uiteindelijk is het gewoon afwachten. Iedereen geloofde ook in de iPhone 5 afgelopen maand, maar dit bleek ook niet waar te zijn. Voorlopig hou ik het in de gaten, maar wacht ik toch gewoon de officiële berichten van Apple af.

Maar stel dat iPad 3 pas zo laat komt, zoek ik de oorzaak toch in het feit dat de iPad 3 op zich laat wachten, omdat Apple vernieuwend wil zijn en daardoor wat lastige elementen wil toevoegen aan de iPad 3. Zo dook er ook een gerucht op dat er nu weer andere backlight nodig is voor de nieuwe beeldschermen, dit zal de product weer vertragen lijkt mij, maar ze zouden wel de oplossing kunnen gaan vormen voor de eerdere problemen. Men zou in plaats van 1 nu twee LED-bars in de tablet gaan aanbrengen. De beeldschermen zijn toch een beetje het problemenkindje van Apple. Eerder zou LG al hebben aangeven de display te kunnen maken, maar dat de hoeveelheid van de nodige schermen een probleem zou zijn, waardoor sowieso de productie al vertraging zou opleveren.

Ik ben benieuwd waar de ontwikkelingen bij Apple toe gaan leiden. Ik hoop dat men toch de product van de iPad 3 goed in ontwikkeling krijgen, waardoor wij toch sneller dan eind 2012 kunnen genieten van de iPad 3.

[ad]

foto is van hardware.info

Labels:

Laat een reactie achter