HP WebOS krijgt nieuw leven

WebOS gaat Open Source worden

HP heeft aangekondigd dat zij eindelijk een beslissing hebben genomen over hun besturingssysteem van onder andere de HP Touchpad. Nadat de HP Touchpad was geflopt en in de uitverkoop werd gegooid, ging eigenlijk iedereen er van uit de WebOS geen leven meer had en HP was nou ook niet kraakhelder over wat zij met WebOS gingen doen. Uiteindelijk hebben ze dus besloten om het Open Source te maken, zodat iedereen die dat wil er mee aan de slag kan. Hiermee geven ze eigenlijk nog steeds achter het besturingssysteem staan, maar bang zijn om opnieuw vele miljoenen te investeren. Maar goed de meeste gebruikers van WebOS zijn lovend over het besturingssysteem en het is dan ook te hopen dat het een comeback krijgt. Het is nu afwachten of de ‘ontwikkelaars’ deze OS opgaan pakken en ik betwijfel dit een beetje, omdat het geld momenteel te verdienen is met iOS en android. Maar het is voorlopig afwachten wie dit op gaat pikken. Het is overigens niet zo dat HP nu al zijn WebOS medewerkers ontslaat en hun handen er van af trekt, zij willen actief blijven bij het gehele proces ‘WebOS’.

[ad]

Labels:,

Laat een reactie achter