Handige app: Stopheling app android

Check of iets gestolen is met deze app

De politie heeft zelf een app gelanceerd waarmee je kan scannen of iets gestolen is. Heel handig natuurlijk als je op het punt staat om een smartphone of tablet van iemand over te kopen. De politie heeft deze app ontworpen om heling tegen te gaan. Als gestolen goederen niet meer worden gekocht, zullen ze ook niet meer gestolen worden. Dit is volgens mij de achterliggende gedachte.

Hoe werkt het?

Met de app kan je met gebruik van de camera kentekens, serienummers en barcodes scannen. Vervolgens checkt de app in de database van de politie (Landelijk) of dit goed gestolen is. Het kan zijn dat de app de barcode of het serienummer niet herkent, dan kan je ook handmatig het serienummer intikken of een gedeelte er van. Als hij niet gestolen is dan krijg je een vinkje en als er ‘hits’ zijn dan krijg je dit te zien. Vervolgens is het aan jou om actie te ondernemen. Dit kan door middel van de tekstblokken in te vullen en direct een melding te maken bij de politie.  De politie maakt overigens wel de kanttekening dat als een goed als niet gestolen naar voren komt, het als nog gestolen zou  kunnen zijn, omdat bijvoorbeeld er geen aangifte is gedaan of de aangifte nog verwerkt moet worden. Om dit laatste is het handig om altijd even enkele dagen na een advertentie (op bijvoorbeeld marktplaats) de check te doen.  Hiernaast geeft de app jou de optie om de serienummers van uw apparaten op te slaan in de app, zodat u deze altijd paraat heeft als ze gestolen zouden worden. Voor iOS is de app (nog) niet beschikbaar.

Review

Ik heb hem even getest met fictieve serienummer en mijn eigen kenteken. Op de serienummers kwamen enkele hits en dit alles word duidelijk weergegeven. Mijn kenteken stond gelukkig als niet gestolen geregisteerd. De scanfunctie van de camera werkt overigens niet super. Om het serienummer te kunnen lezen moet de camera scherpstellen. Deze knop zit op een onhandige plaats en meestal werkt het niet. Daarnaast had ik graag gezien dat je de lijst met jouw apparaten + serieunummers zou kunnen delen of kunnen emailen naar jezelf, wel zo handig als je smartphone gestolen word!

[box] Klik hier om de Stopheling App te downloaden voor android [/box]

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter