iTunes U en iBooks 2 zijn vanaf vandaag te downloaden

Apple gaf vandaag de twee nieuwe apps vrij

ibooks 2 is de vernieuwde versie van iBooks. In het kort kan je hiermee interactieve boeken bekijken met bewegende plaatjes, video’s, buttons ect. Apple doelt hier met name op het onderwijs, maar uiteraard heeft iedereen de mogelijkheid om een textbook (zo noemen ze die interactieve boeken) te maken. Sterker nog zij bieden gratis software iBooks Author aan. Hiermee kan je zelf zo’n textbook maken op een Mac.

Naast iBooks 2, is er nu ook itunes U beschikbaar. Dit is een app waar je allerlei cursussen in kan vinden van onder andere universiteiten, maar ook middelbare en basisscholen. Ik moet zeggen dat dit zeer uitgebreid is en gratis. Momenteel alleen nog maar Engelse cursussen, maar in de toekomst komen daar vast en zeker meerdere talen bij.  Ik kan er heel veel over schrijven, maar je moet allebei de apps gewoon downloaden en gaan experimenteren. Sam maakte namens tabletsmagazine een quickview video waarin hij een aantal mogelijkheden de revue laat passeren, bekijk de video hieronder.

[box type=”download”] klik hier om iBooks 2 te downloaden op de iPad[/box]

[box type=”download”] klik hier om itunes U te downloaden op de iPad[/box]

[ad]

[box] [/box]

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter