Google: Chrome wordt standaard browser van android

In de toekomst zal Chrome de standaard browser worden voor elke android apparaat

Gisteren werd Chrome voor android vrijgegeven in Beta. Een medewerker van Google zegt in een reply tegen computerworld dat Chrome in de toekomst de standaard browser gaat worden voor android 4.0 en hoger. Zij zegt letterlijk:

Right now, our focus is on making Chrome for Android Beta available to Android 4.0 phone/tablet users to gather initial feedback…. [But] our long-term plan is for Chrome to become the standard browser on Android 4.0 and above

Ik ben momenteel zeker fan van Chrome en ik vind dit een logische stap. Google zal zijn marktaandeel in de internetbrowser uiteraard enorm vermenigvuldigen, waardoor het een nog grotere concurrent voor Microsoft gaat worden. Ik ben dan ook benieuwd wat Microsoft met hun Internet Explorer gaat doen in combinatie met Windows 8 en Windows Phone 8. Uiteraar duikt hier gelijk weer de vraag op: “Is Microsoft niet te laat?”

Het lijkt er wel op, want als men eenmaal aan een browser is gewend en de browser voldoet aan al jouw eisen,  waarom zou je dan weer wisselen.

Hieronder nog even twee videootjes over Google Chrome, afkomstig van Google zelf.

[ad]

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter