Google cyber-bril komt nog voor eind 2012

Google cyberbrillen geen Sience Fiction meer

De NewYork times postte vandaag een bericht dat de cyber-bril van Google nog voor het einde van dit jaar op de markt zou moeten komen. De bril zal tussen de 250 en 600 dollar gaan kosten (lekker ruim). Dat is best duur voor een zonnebril. Maar zie deze bril als een soort Terminator 2.0 bril. Deze bril draait namelijk op android en heeft gps, een internetverbinding en een kleine camera waar je onder andere foto’s mee kan maken. Daarnaast zal de bril aan de binnenkant van de glazen een display tonen. Het display word als het ware geprojecteerd op de binnekant van de glazen, maar je kan er uiteraard gewoon door heen kijken. Op zich bestaat deze techniek al, maar we hebben het nog nergens in ‘het wild’ gezien.

Ik zie toch wel enorm mogelijkheden in zo’n bril. Zo kan je dus foto’s maken van een omgeving  vanuit gezichtperspectief, maar ook zie ik mogelijkheden in bijvoorbeeld toepassingen zoals navigatie of coaching. Bijvoorbeeld navigeren in de stad terwijl jij jouw routeplanner op je bril ziet  of instructie volgen op je bril terwijl jij twee handen vrij hebt. Ik ben zeer benieuwd wat Google met deze bril mogelijk gaat maken en ik ben ook benieuwd wat voor hardware/software er in deze bril verstopt gaat worden. Echter denk ik zomaar dat menig vrouw hem niet zal dragen, want ik kan mij niet voorstellen dat dit een bescheiden, modieus brilletjes wordt.

[ad]

bron foto

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter