Microsoft heeft toekomstplannen met Skydrive

Microsoft is hard bezig met Skydrive

Men wil zeker dat Skydrive helemaal af is voordat Windows 8 af is. Ze zijn momenteel bezig met (metro) apps te maken voor deze dienst. Skydrive software moet ook beschikbaar worden voor Vista en Windows 7, maar men is het naar mijn inzien gaan ontwikkelen voor Windows 8. Skydrive is nu niet meer dan een clouddienst met een eigen website, waarmee je documenten en bestanden kan delen tussen enkele verschillende apparaten, maar Microsoft wil meer met deze dienst. Zij willen dit integreren in meer apps en Skydrive helemaal in Windows 8 op laten gaan. Zowel op de desktop versie als op de ‘Windows on Arm’ versies.

Dropbox is natuurlijk nu de standaard die voor veel mensen word gebruikt voor clouddiensten, maar Skydrive lijkt een gooi te doen naar de nummer 1 postitie. Ze hebben

allemaal hun voor en nadelen. Zo heeft Skydrive bijvoorbeeld een opslagruimte in de Cloud van 25gb gratis en dropbox maar 2Gb gratis. Echter is Skydrive gelimiteerd tot het upladen van bestanden kleiner dan 200 mb ( dit gaat 300 mb worden). Skydrive heeft momenteel nog geen mogelijkheid om opslag bij te kopen, maar ook dit gaat veranderen binnenkort. Ik denk dat Skydrive onmisbaar gaat worden in Windows 8, zeker als Microsoft blijft werken aan waar ze nu meebezig zijn en dropbox niet mee lift met het Windows 8 verhaal. Microsoft wil met Skydrive een brug gaan vormen tussen verschillende apps door Skydrive te integreren in de apps. Bekijk de onderstaande video waarin men uitlegt wat er allemaal mogelijk gaat zijn met Skydrive in de nabije toekomst.

[ad]

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter