de iPad 3 verkoopt goed, maar is misschien wel ’to hot’

De nieuwe iPad wordt te warm, Apple reageert

Er gingen de afgelopen dagen aardig wat geruchten over het internet dat de nieuwe iPad 3 te warm zou worden. Zelf zo warm dat de iPad zichzelf uitschakelde. Uiteraard willen we altijd eerst zien dan geloven, dus tweakers nam de proef op de som. Uit hun test, waarin zij de warmte van de iPad2 vergelijken met die van de nieuwe iPad na het doen van een Benchmarktest (zware belasting) bleek dat de nieuwe iPad 5 graden warmer werd dan de iPad 2. Op zich blijft de warmte binnen de marge, maar hij tikt wel bijna de bovengrens van 35 graden Celsius aan. Als de tablet daar over heen gaat, dan schakelt de iPad zichzelf uit waardoor hij kan afkoelen.

Nou zou je zeggen, lekker belangrijk, want ik doe toch nooit zware testen, maar dit kan ook voorkomen als je bijvoorbeeld buiten in de zon zit, of je iPad gebruikt terwijl je hem oplaad en bij het spelen van grote games. Deze kritiek was er ook al bij de eerste iPad en de iPad 2 en ik moet zeggen dat ik er nooit last van heb gehad, maar als de nieuwe iPad daadwerkelijk zoveel warmer wordt als de iPad 2, dan is dit wel een enorme teleurstelling. Dit is namelijk moeilijk op te lossen, want dit zal iets met de hardware te maken hebben. Men had bijvoorbeeld meer roostertjes aan de zijkant kunnen plaatsen voor de warmte afvoer, dit kan naderhand natuurlijk niet meer. Het zal komende maanden moeten blijken of dit daadwerkelijk een probleem gaat worden of dat het gewoon zoeken naar een zwakke plek is, maar dat het uiteindelijk net zoals bij de voorgaande iPads gewoon meevalt en je er geen last van hebt.

Reactie van Apple over het warmte probleem

Apple reageert nagenoeg nooit op kritiek op enkele uitzonderingen daar gelaten (zoals de antenne-drama van de iPhone 4). Zij hebben nu wel gereageerd op deze kritiek. Zij verklaren tegen AllThingsD. Zij geven aan dat alles gewoon naar behoren werkt binnen de gestelde marges. Kortom er is niets aan de hand, volgens Apple.

Verkoopcijfers van de nieuwe iPad 3

In ieder geval heeft het geen invloed op de verkoopcijfers van de nieuwe iPad. De iPad zou in de eerste dagen dat hij te koop is meer dan 3 miljoen keer verkocht zijn. Dit is bizar veel en uiteraard weer hoger dan bij de vorige iPads. Of dit daadwerkelijk zo is is nog even afwachten, maar het lijkt er dus wel op dat de iPad 3 toch weer populairder is dan dat ik had verwacht. Of de Nederlanders is nuchterder zijn, weten we a.s. vrijdag als we de lengte van de rijen zien bij de verkooppunten. bron

 

[ad]

bron: Tweakers

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter