Apple’s nieuwe iPad 3 heeft Wifi en 3g problemen (usa)

De nieuwe iPad 3 komt toch weer niet in een goed daglicht

Nou, zal ik hem nog niet vergelijken met de Asus Transformer Prime, want die kreeg verschrikkelijk veel kritiek over zich heen, nagenoeg direct op de dag van de lancering. Echter heb ik nog nooit zoveel mensen horen ‘klagen’ over een Apple product. Nou weet ik ook wel dat iedereen op zoek is naar sensatie en als er maar iets te schrijven valt over de nieuwe iPad, zal iedereen dat natuurlijk doen. Om het in het oudhollansch te beschrijven ‘ Hoge bomen vangen veel wind’.

Maar aan de andere kant lijkt het er toch wel steeds meer op dat Apple de testfase van de nieuwe iPad misschien iets minder grondig heeft gedaan. Deze week dok er een document op de website 9to5mac. Hierin zouden de wifi- problemen die gebruikers ondervinden omschreven staan en dit intern document van Apple zijn. Zij zouden aan het onderzoeken zijn wat de oorzaak van het Wifi probleem is. De wifi-verbinding zou bij sommige iPads in de USA ineens wegvallen, langzamer zijn en een minder goed bereik hebben. Apple neemt inmiddels de iPads die hier last van ondervinden in en vervangen deze voor een nieuwe iPad. De 3g (4G) versies zouden hier geen last van hebben.

Echter dook er ook weer nieuws op over 3G problemen met de nieuwe iPad. De 3G verbinding zou bij sommige iPad ook ineens wegvallen of er kon helemaal geen verbinding worden gemaakt. Dit meldde gebruikers op het Apple Support Forum. Het gaat nog niet om een massale foutmelding, maar het word wel gemeld.

In Nederland lijken deze problemen wel mee te vallen en lees ik weinig over connectiviteitsproblemen, echter maakte sam op tabletsmagazine ook al een post waarin hij aan geeft dat soms de wifi verbinding naar beneden dropt naar 0.3 mb/s als je hem in een bepaalde houding vast houdt. Er zijn tips en trucs mocht je hier last van hebben, maar het lijkt toch meer op een hardware probleempje zou je zeggen. Kortom het is even wachten hoe de nieuwe ladingen iPads het gaat doen, mogelijk zullen de problemen zich alleen voor doen bij de eerste lichting….

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter