Windows 8 krijgt verschillende versies

Windows 8, Windows Pro en Windos RT

Nou was het al een tijdje bekend dat er verschillende versie van Windows 8 zouden komen, maar daar waren officieel nog geen namen aan gegeven. Windows on Arm hebben we de heel de tijd de versie voor tablets genoemd, echter deze versie gaat nu Windows RT heten. dit is de meest ‘kale’ versie van de drie. Deze versie word alleen voor geinstalleerd op bijvoorbeeld tablets en zal een aantal functies missen die de andere twee wel hebben.

Windows 8 is gewoon de meest normale versie voor de consument. Vergelijk deze versie met Windows 7 zoals je hem nu op jouw desktop hebt staan, qua functionaliteit dan natuurlijk, want het zal wel even wennen worden qua design en manier van werken.

Windows 8 pro is voor de professionals en die heeft dan ook de meeste functies die je kan gebruiken. Simpelere dan dit kan ik het niet uitleggen, maar mocht je interesse hebben voor wat wel kan op met welke versie zie het schema hieronder:

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter